Annonce
Østjylland

Museum generet af tissende turister: - Det er ikke rart at spise frokost i lugten af urin

Bag Bundgarnsmuseet er der opstillet bænke, som gæster kan bruge til at nyde kaffe eller frokost i solen, men det er også heromkring, at tissetrængende turister har følt sig nødsaget til at lade vandet. Foto: Søren Ladefoged.
I Fjellerup Strand er der ikke nok offentlige toiletter, hvis man spørger Bundgarnsmuseet. Over sommeren har museet været generet af urinstank fra turister, der lader vandet op ad deres bygninger, og derfor har museet nu råbt kommunens politikere op.

Fjellerup Strand: Sommerens mange turister medfører masser af leben i strandområdet og dermed også besøgende omkring Bundgarnsmuseet ved Fjellerup Strand. Desværre for museet har mangel på nærliggende toiletfaciliteter også medført en uheldig form for turistaftryk på stedets bygning.

For de gæster, der parkerer bag Bundgarnsmuseet på de gode stranddage, er der langt hen til Vaffelbageriet og det nærmeste toilet - og så bliver bagmuren på museet den tætteste og mest anonyme løsning på, hvor man kan lade vandet.

Og det er ikke optimalt, forklarer museets formand.

Annonce

- Vi har jo oplevet den glæde, at parkeringspladserne ved museet virkelig bliver brugt, men det betyder også et større behov for toiletter. Det mest naturlige er at spørge på museet, men da vi er et gammelt arbejdshus for fiskere, har vi hverken strøm, lys eller toilet. Der er så et par voksne og nogle børn, der ikke kan holde på vandet, siger han og fortsætter:

- Vi vil jo gerne, at folk kan komme og slå sig ned ved bænkene bag museet, men det er ikke rart at spise frokost midt i lugten af urin, siger Bent Sølyst.

Urin under "eventuelt"

Derfor rejste formand for Bundgarnsmuseet Bent Sølyst sig op under borgermødet om kommunens budget for 2022-2025 i Ørum Aktivcenter og henledte lokalpolitikernes opmærksomhed på de ildelugtende udfordringer for museet.

Bent Sølyst er træt af, at der ikke er et toilet i nærheden, som de på Bundgarnsmuseet kan henvise til ved de akutte toiletbehov og efterlyser løsninger.

- Norddjurs Kommune kunne godt yde den service. Om det er en permanent løsning eller noget midlertidigt, bare der er et toilet, vi kan henvise til, siger Bent Sølyst.

Udvalgsformand for miljø- og teknik i Norddjurs Kommune, Jens Meilvang (LA), forklarer, at politikerne har lyttet til Bent Sølyst oven på borgermødet, og at han er i gang med at drøfte med sine politikerkollegaer, hvordan de får det løst. Men der er ikke noget på plads endnu, siger han.

- Vi har fulgt op på det efter borgermødet, og vi er indstillet på at finde både en midlertidig og en permanent løsning på det problem.

Han forklarer, at toiletfaciliteter er noget af det, der skal tænkes ind i helhedsplanen for Fjellerup Strandliv, der skal gøre kystområdet endnu mere turistattraktivt. Men om det når at komme på plads inden næste turistsæson, kan han endnu ikke sige noget om, men så findes der en midlertidig løsning i form af toiletvogne, forklarer han.

- Det må vi kunne finde penge til, for det skal ikke være sådan, siger han.

Det glæder museumsformand Bent Sølyst.

- Jeg håber, kommunen vil opstille en toiletvogn, siger han og fortsætter:

- Det passer slet ikke ind i strandområdet, men den vil ikke genere, hvis den stod i et hjørne på en af de små parkeringspladser nede over for Strandkroen. Sådan kunne man lave en løsning for en sommer eller to.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Kun tre pladser i hele kommunen: Vi mangler autocampingpladser i Skanderborg

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce