Annonce
Aarhus

Musicalhit i Musikhuset: 'Atlantis' genopstår med Rossen som super-skurk

Stig Rossen er i musical-sammenhænge kendt for sin rolle som helten Valjean i "Les Miserables". Nu glæder han sig til at prøve "onde" kræfter med skurkerollen som Jabbadoor i musicalen "Atlantis". Her et smugkig bag kulissen. Foto Rumle Skafte
Der er lagt op til forbudt kærlighed og kamp om tronen, når musicalen om det sagnomspundne Atlantis’ storhed og undergang gæster Musikhuset Aarhus i efteråret 2021. På scenen er blandt andet Stig Rossen som den onde Jabbadoor.
Annonce

AARHUS: Musicaen "Atlantis" slog alle rekorder, da den første gang blev opført i 1993.

I 2021 bliver musicalsuccesen genopført, først i Tivoli siden i Musikhuset Aarhus, hvor et stort cast på 24 skuespillere og et 20-mands orkester indtager scenen.

I rollen som skurken Jabbadoor ses Stig Rossen, der får selskab af blandt andet Kaya Brüel og Jonas Rasmussen, vinder af Melodi Grand Prix i 2018.

Det er instruktøren Mikkel Rønnow, der sammen med Tivoli og Musikhuset Aarhus, præsenterer den hidtil største opsætning af dramaet om Atlantis’ storhed og fald.

Rønnow og Rossen har tidligere haft musicalproduktionsselskab her i byen, så Stig Rossen betragter Aarhus som sin anden hjemby. Derfor glæder det ham, at "Atlantis" også skal spille i Musikhuset.

- Byen har altid modtaget os med åbne arme. Derfor bliver det også noget helt særligt at opføre "Atlantis" her. Især fordi jeg altid været fascineret af musicalen, lige siden, jeg så den første gang på Bellevue Teatret i 1993. Sangene, historien, det episke og eventyrlige univers tiltaler mig meget. Og så glæder jeg mig naturligvis til at spille en vaskeægte skurk. Helte er der nok af, men det er skurkene, der virkelig får tingene til at ske - på scenen, altså, lyder det fra Stig Rossen.

Annonce

En musikalsk kærlighedsrejse

"Atlantis" er en fortælling om kærlighed, magt og mordforsøg tilsat græsk tragedie og iørefaldende musik.


Historien om Atlantis har det hele og mere til. Helte og skurke, storhed og undergang, kærlighed og jalousi.

Jeppe Uggerhøj, kunstnerisk chef, Musikhuset Aarhus


Udover myten om den forsvundne by af samme navn, er det også historien om ung kærlighed.

Den eventyrlystne gadedreng Silvan bor i Atlantis, hvor han drømmer om at besøge fjerne kyster. Mødet med prinsesse Adalena ændrer hans skæbne. Men prinsessen bliver af sin far beordret til at gifte sig med en adelig, selv om hun er forelsket i Silvan.

Samtidig er onde kræfter på spil, blandt andet Jabbadoor, der vil overtage magten og dræbe Kong Atlas.

De to unge må grueligt meget igennem inden de - musicalgenren tro - får hinanden til slut.

Annonce

Vilde med musicals

Musikhuset har denne sæson haft musicalen "Dirty Dancing" på programmet, og der er ingen tvivl om, at musicals har et stort publikum i Aarhus.

Jeppe Uggerhøj, kunsterisk chef i Musikhuset, glæder sig da også til præsentere "Atlantis" for det århusianske publikum næste sæson.

- Historien om Atlantis har det hele og mere til. Helte og skurke, storhed og undergang, kærlighed og jalousi, siger han.

Annonce

Gammel drøm

Mikkel Rønnow, der er kreativ producent på forestillingen, har i lang tid arbejdet med at forfine detaljerne i musicalen.

Mikkel Rønnow har længe drømt om at lave en genopsætning af musicalen "Atlantis". Nu er det lykkedes i samarbejde med Tivoli og Musikhuset Aarhus. Rønnow er kreativ producent og dirigent på musicalen. Foto: Rumle Skafte

- Jeg har længe drømt om at lave en revival - en ultimativ opsætning med de største musicalstemmer og med et scenisk design som viser, hvad et moderne teater kan. Nu er drømmen gået i opfyldelse takket være et solidt samarbejde med komponist og forfattere og i partnerskab med Tivoli, udtaler han.

Ideen til musicalen "Atlantis" kom i  begyndelsen af 1990'erne fra de tre gymnasievenner Peter Spies, Thomas Høg og Sune Svanekier, der tidligere havde arbejdet sammen om blandt andet bandet Onkel Dum & Bananerne.

Et er dog at skrive en musical, noget andet er at få den opført, men det lykkedes dem at få en aftale i hus med Bellevue Teatret, hvor "Atlantis" fik verdenspremiere 1993.

Forestillingen blev godt modtaget af publikum og anmeldere, og da Morten Grunwald, daværende leder af Østre Gasværk, overværede forestillingen, besluttede han straks at opføre den på sit teater.

Siden har mere end en kvart million danskere set musicalen, og i 2017 kårede P2s lyttere da også sangen "Morgen på Atlantis" som nummer to på top-50 over alle tiders bedste musicalsange.

Nu vender "Atlantis" tilbage og spiller i Musikhuset 28. september til 9. oktober 2021.

Musicalen 'Atlantis'

"Atlantis" havde i 1993 premiere på Bellevue Teatret. Den er skrevet af Thomas Høg og Sune Svanekier (dialog og sangtekster), samt Peter Spies (musik).

I 1994-95 spillede "Atlantis" 173 udsolgte forestillinger på Østre Gasværk.
I 2001 fik "Atlantis" premiere på Musikteatret i Gdynia i Polen og i 2003 opførtes to gallakoncerter med de oprindelige solister i Tivolis Koncertsal.
En opsætning turnerede i 2005 til blandt andet Vejle, Aarhus og København.
I 2017 blev sangen "Morgen på Atlantis" kåret som danskernes andet mest elskede musicalnummer.
I 2018 havde musicalen 25-års jubilæum, og det blev fejret med en koncert på Bellevue Teatret.

I efteråret 2021 gæster en ny opsætning af "Atlantis " Musikhuset Aarhus.
Her medvirker blandt andet: Stig Rossen, Johanne Milland, Thomas Høj Falkenberg, Kaya Brüel og Jonas Rasmussen.

Dirigent: Mikkel Rønnow
Iscenesættelse: Thomas Agerholm
Scenografi & kostumer: Philip Witcomb
Koreografi: Kim Ace Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Danmark

Lyt med på Erhvervsklubben: Vestas truer med at forlade Danmark

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce