Annonce
Aarhus

Aarhus vil skabe en ny Maria Lucia: Musicaltalenter får rugekasse

Maria Lucia Heiberg Rosenberg voksede op i Risskov og var som helt ung med i "The Sound of Music" på Vilhelmsborg. Nu er hun Danmarks bedste musicalsanger. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ny forening vil udvikle talenter i sang, dans og drama til musicalscenen.

AARHUS: Hun er Danmarks ukronede dronning af musicals. Maria Lucia er opvokset i Aarhus, og nu er hun nummer et på stjernehimlen for solister i musicals i Danmark. Måske er en hendes efterfølger snart på vej.

I hvert fald vil en helt ny forening i Aarhus bane vejen for, at talenter kan blive udviklet til musicals.

Aarhus Musical Teater hedder foreningen, der vil skabe rammerne for en århusiansk musicalplatform med fokus på talentudvikling, netværk og fællesskab. Den skal stå for undervisning af høj kvalitet inden for musicalgenrens tre hoveddiscipliner drama, dans og sang.

Annonce

Samtidig ønsker den at danne grobund for et miljø, som alle, der brænder for musicals, kan tage del i.

Politiker er formand

Foreningens formand er byrådsmedlem Peder Udengaard.

Værgso, klar til festspil på Velhelmsborg. Nu er festspillet lukket, men måske kan muscials genopstå i skoven mellem Beder og Mårslet med det nye Aarhus Musical Teater. Foto: Kim Haugaard

- Jeg er stolt af at blive peget på som leder af bestyrelsen. Et ualmindeligt engageret og kompetent hold, både i bestyrelsen og den daglige ledelse, giver de bedste forudsætninger for at løfte musicalområdet i Aarhus og skabe stærk undervisning og skarpe produktioner, siger Peder Udengaard.


Vi vil udfylde et tomrum i det århusianske vækstlag.

Anna Skjærlund Grønnebæk


Bag det hele står to unge kvinder, Anna Skjærlund Grønnebæk og Louise Rømhild. De har fået ideen og bliver daglige, kreative ledere.

Annonce

Vil udfylde tomrum

- Aarhus Musical Teater er opstået ud fra ønsket om at udfylde et tomrum i det århusianske vækstlag. Foreningen er et sted for alle, der interesserer sig for musicalgenren, siger Anna Skjærlund Grønnebæk.

Louise Rømhild tilføjer:

- Vi tilbyder kvalificeret musicalundervisning for unge i alderen 12-26 år og udbyder løbende workshops, masterclasses, foredrag og produktioner for folk i alle aldre.

For de to har det været vigtigt at finde nogle fysiske rammer for foreningen.

De er derfor stolte af at have FO-Aarhus i ryggen. Oplysningsforbundet ligger i Frederiksgade i hjertet af byen.

Annonce

Ærgerligt farvel

Leder af FO-Aarhus, Torben Dreier, er meget tilfreds med den nye mulighed og bakker den gerne op.

- Det har været trist at se, hvordan den fantastiske forening Vilhelmsborg Festspil måtte afvikle sine aktiviteter, og jeg er glad for, at vi i FO kan rumme en ny platform for musicalfaget i dette partnerskab, siger Dreier.

Aarhus Musical Teater

  • Aarhus Musical Teater er et sted for alle, der har lyst til at dyrke deres passion for musical.
  • Bestyrelsen består af: Leder Peder Udengaard, viceleder Yasmin Ben-Kisos. Kasserer
  • Camille Pedersen, pr- og marketingsansvarlig Maja Quottrup, Sofie Ulsø og Gustav Andreas Berg.
  • Aarhus Musical Teater tilbyder i sæsonen 21/22: Juniorhold for børn/unge i alderen 12-15, performancehold for unge i alderen 16-26 (talenthold), workshops, masterclasses og foredrag.
  • Mere om tilmelding, optagelsesprøve samt arrangementer på aarhusmusicalteater.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce