Annonce
Kultur

Musik erstatter midtbyens motorlarm

Den nye plads på Banegårdspladen vil i løbet af festugen blive fyldt med koncerter og forskellige arrangementer.

Annonce

30. august kan publikum (gen)opleve den århusianske gruppe Daizy. Bandet blev dannet i 1968 og bliver i folkemunde kaldet »Aarhus-rockens store moder«. Daizy var byens første supergruppe med medlemmer hentet fra Le Peerkins (Flemming Walsøe), Shaking Phantoms (Poul Erik Veigaard), Byrdnicks (Frank Lorentzen), Dragon Five (Lars Muhl) og Nice'n'Faithful (Eigil Madsen).

Samme dag er der også musik for de mindste, når det 19 mand store Aarhus Jazz Orchestra sammen med den trinne Master Fatman (Morten Lindberg) åbner dørene ind til den eventyrlige, forunderlige og rare jazzverden.

2. september giver sydstatsamerikaneren Jim White koncert på banegårdspladsen. Sammen med musikere fra festuge-orkestret The DeSoto Caucus rykker han for fire dage ind på adressen Åboulevarden 82, hvor de har indrettet sig med studie og instrumenter for at indspille en stribe nye festugesange. Festugens gæster får mulighed for at bidrage til sangbogen ved at skrive om eller opklistre fotos fra Festugen på butikkens vinduer. Man kan opleve musikernes arbejde med sangene foran butikken, hvor man kan kigge ind og lytte til tonerne via små højttalere.

Derudover kan man høre Lawrence Arabia, Kim Kix (Power Solo) og måske flere gæster.

Men det bliver ikke musik det hele. 2. september august udforsker dansetruppen Freestyle Phanatix den kreative kraft gennem leg med 8-tallet i forestillingen »Cre8tivity«.

Den interaktive scenekunstgruppe Terra Nova inviterer publikum til at deltage på en vandring i andres og egne forspor i forestillingen »Smith«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce