Annonce
Kultur

Musik og performance mødes under trækronerne

- Der er brug for eftertanke og ro til her og nu oplevelser, mener Maria Malmø, der sammen med Concert-In-Stallation laver en sanselig koncertoplevelse i Havreballeskoven med bl.a. Eivør og Who Killed Bambi. En koncertinstallation, hvor naturen sætter dagsordenen. Foto: Axel Schütt

En koncert i Havreballe Skoven hylder naturen. Et gammelt bøgetræ spiller en central rolle i koncerten, som blandt andet har færøske Eivør på plakaten.

Annonce

AARHUS: Det har omkring 130 år på bagen, det gamle bøgetræ i Havreballeskoven. Den mørkegrønne bark er tyk og arret som elefanthud, og træets tykke stamme snor sig om sin egen akse.

- Det er som om, det allerede danser, siger 27-årige Maria Malmø og smiler stort.

Hun kender efterhånden det store bøgetræ temmeligt indgående. Det seneste års tid har hun jævnligt besøgt det for ligesom at etablere en forbindelse til en af skovens gamle kæmper. Bøgetræet skal nemlig spille en central rolle i installationskoncerten "Tree Of Souls", som finder sted 1. september.

Maria Malmø står for projektets kunstneriske koncept. Hun er uddannet dramaturg og har i de seneste to år, sammen med seks andre, samarbejdet med projekter i krydsfeltet mellem koncert og performance under navnet Concert-In-Stallation. De har blandt andet kombineret koncert og lyskunst på Radar, men "Tree Of Souls" er deres første store event.

Annonce

Gentænk koncerten

Gruppen ønsker at gentænke koncertformen, så det bliver en helhedsoplevelse, der spiller på flere sanser.

- Jeg tror, at det felt kan noget helt unikt. Branchen har brug for en ny måde at tænke koncertrummet på. Det er med til at understøtte en her og nu oplevelse, forklarer Maria Malmø, der selv synger og skriver musik i bandet Malmö.

Med "Tree Of Souls" bliver lysningen i skoven til et koncertrum med højt til loftet. Maria Malmø tænker det som en installation med udgangspunkt i bøgetræet. Dets rødder og kroner vil være illumineret af lys og fra træernes toppe vil der svæve akrobater i silkesnore, mens skovbunden bliver betrådt af dansere.

Koncertinstallationen bliver støttet af Aarhus 2017. Den færøske sangerinde Eivør, der også var en del af kulturhovedstadsåbningen, er hovednavnet, men publikum vil også kunne høre den århusianske strygergruppe Who Killed Bambi og Malmö.

Tree Of Souls

"Tree Of Souls" er en nyt koncert-koncept som bygges op om et udvalgt træ i Havreballe Skov. Koncerten er en del af Aarhus 2017-projektet Concert-In-Stallation, og forener musik og installation, dans, akrobatik og lys.

Hovednavnet er den færøske sangerinde Eivør. Derudover medvirker bl.a. Who Killed Bambi og Malmö.

Koncerten finder sted 1. september.

Annonce

Slå rod

Eventen spiller på flere strenge. Forfatter Louise Juhl Dalsgaard fra kulturhovedstadsprojektet 365 Tekster har skrevet en tekst om træet, som bliver udgivet 1. maj. Til koncerten bliver den givet til publikum som en lille pakke sammen med et frø fra træet.

- Det er vores måde at sige: Værsgo her har du et nyt liv i hænderne. Det er dit "Tree Of Souls", siger Maria Malmø.

Hun glæder sig til at give folk en unik oplevelse i den bynære skov.

- Vi løber eller kører ofte forbi, men kigger vi egentligt op eller rundt? Jeg oplevede selv, at jeg havde glemt naturen. Jeg følte mig koblet fra naturen i perioder, hvor jeg havde travlt. Der er det som om, forbindelsen til ens eget rodnet kan forsvinde eller synes uklart, fortæller Maria Malmø.

Hun drømmer om at skabe "en nordisk stammeagtig oplevelse" for de omkring 1000 gæster som kan være med til "Tree Of Souls":

- Jeg håber, at de på deres tur gennem skoven langsomt får en følelse af, at bevæge sig ind i en verden, hvor naturen sætter dagsordenen.

"Tree Of Souls" finder sted 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Kultur

Corona-kultur: 3 pudsige påhit

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce