Annonce
Østjylland

Musiker: Flyt biblioteket ind i Centralhotellet

Tine Mynster har selv lavet et lille kulturhus på Alrø, hvor hun bor, men drømmer også om et i Centralhotellet i Odder. Arkivfoto: Lars Aarø
Tine Mynster har set mange kultursteder, hvor der kommer liv fra dem, der skal låne eller aflevere en bog.

Odder: Tænk sig, hvis biblioteket flyttede ind i Centralhotellet. Så ville der være liv og glade dage midt i byen.

Drømmen lever hos musikeren Tine Mynster, der i adskillige år har rejst landet rundt med sine sange for børn. De små har lært om familien Nissen, Auto Otto og Balder, mens sangeren og musikeren har lært en masse biblioteker og byer at kende.


Annonce

Vi skal turde satse på familiernes fritid.

Tine Mynster, musiker mm.


- I min drøm flytter biblioteket ind i Centralhotellet. De steder, hvor biblioteket ligger på gågaden, og der er også er en café, det er dejlige kultursteder. Alt det, vi drømmer om på Torvet, kan vi få. Der kommer massevis af mennesker dagligt, og de vil gerne sidde og drikke en kop kaffe og læse avisen, mener Tine Mynster.

I øjeblikket er Centralhotellet i privat eje, men kommunen lejer sig ind i en del af bygningen. Desuden samarbejder kommunen med ejeren, Dansk Ejendoms Management A/S, om at finde ud af, om der kan laves et projekt, hvor fonde kan være med til at betale for renoveringen af bygningen, der er delvist fredet.

Nu skal vi satse

- Hvor mange børnefamilier ville ikke også elske, hvis børnene kunne lege der, mens forældrene kunne gå et ærinde. Der er så mange gode visioner i det. Vi skal bare turde sige: OK, nu er det nu, vi rykker. Nu er det nu, vi tager en stor satsning. Tilflytterne kommer af sig selv, fordi byggegrundene er billige. Men de vil også leve her. De er i Odder, når de har fri, og vi skal turde satse på familiernes fritid. Vi kan se, hvordan Dokken i Aarhus summer af liv. Hvis vi har tilbuddene her i Odder, hvorfor skal folk så køre til Aarhus eller Horsens, siger Tine Mynster.

Odder Kulturforening

Alle med interesse for kulturen kan være medlem af Odder Kulturforening. Hvert år uddeler foreningen 250.000 kroner til projekter i kommunen. Det er medlemmerne, der vælger de projekter, der skal have støtte. 

Hun er selv engageret i kulturlivet i Odder. Hun har tidligere lavet koncerter i Vitapark, de er nu flyttet til Folkebistroen v. Kvickly. Og så er hun formand for Odder Kulturforening.

Annonce

Ansæt koordinator

Foreningen er på mange måder et koordinationsorgan, men hvis det virkelig skal rykke, så er 250.000 kroner ingen penge.

- Det gør rigtigt meget godt for mange projekter. Men hvis vi skal op i helikopteren og se det oppefra, så tror jeg det vil gøre rigtigt meget godt at få en kulturkoordinator. En, der kunne hjælpe foreninger, der laver vanvittigt fede arrangementer, men kun kommer ud til deres egen skare. Det behøver ikke være en fuldtidsstilling, men en der kan udbrede kendskabet til, hvad der foregår, endnu bedre, mener Tine Mynster.

I Odder myldrer det lige nu med planer om Folkepark ved Rådhuset og liv i Centralhotellet, og kommunen er i gang med at overtage Remiseområdet bag Pakhuset.

Og et par gange er der med stor succes holdt koncerter i den gamle remisebygning, hvor Biffen har foreslået, at der kan laves et kulturhus - blandt andet med en ny biograf, teater- og koncertsal samt kulturskole og bibliotek.

- Men det værste vi kan gøre er at putte penge i bygninger, græs og asfalt. Kultur er der, hvor mennesker mødes og bliver påvirket af hinanden. Det vigtigste er arrangementerne. Vi får ikke et kulturhus ud af Centralhotellet, hvis der ikke også er liv derinde, siger Tine Mynster.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Østjylland

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce