Annonce
Østjylland

Musikere vil ud af de støvede koncertsale

Musikerne i Lydenskab nedbryder det klassiske koncertsalsbegreb og skaber en anderledes formidling af den klassiske musik i meget utraditionelle omgivelser. Foto: Line Rønn$RETURN$$RETURN$

Der er musik i mørket og koncerter på forladte operationsstuer i VitaPark.

Annonce

Noder og brugte tebreve flyder på betongulvet.

Thea Vesti Pedersen vil lære Odder at elske klassisk musik. ?I baggrunden spiller Eskild Winding klaver. Foto: Line Rønn$RETURN$$RETURN$

Toner fra en trompet lyder gennem væggene på det gamle sygehusværksted, og sammensætningen af fin, klassik musik og et forladt hospital er gysende effektfuld.

Kom og vær med

Det klassiske ensemble Lydenskab puster liv og musik ind i de tomme lokaler i Odders gamle sygehus.

Torsdag 28. februar Skolekoncerter for Odders og oplandets elever. Tidspunkter på www.lydenskab.dk. Valgfri entre.

Fredag 1. Marts

Skolekoncerter for hele Odder og oplandets elever. Se tidspunkter på www.lydenskab.dk. Valgfri entre.

Kl. 17: Fyraftenskoncert. Det gamle sygehus er ramme om musikalske vandringer med klassisk musik - samt med folkemusikinspirationer og spansk musik. Publikum bydes på suppe og en fyraftensøl. Valgfri entre.

Lørdag 2. Marts

Kl. 14: Musikalsk teaterfortælling for børn med teatret Madam Bach og Lydenskab. For børn mellem 6 og 10 år og deres forældre. Valgfri entre.

Kl. 18: Mad og Musik, 6-retters menu i et musikalsk univers skabt i samarbejde mellem kokken Mads Valentin og Lydenskab. Kuvert kan reserveres på madoglydenskab@gmail.com. Pris: 500 kr. Mere info om menu på tlf. 26192565

Følg med på www.lydenskab.dk.

De seks klassiske solister i musikerfællesskabet Lydenskab giver i disse dage borgerne i Odder en omgang klassisk musik på højt niveau i meget uvante omgivelser.

»Vi vil ud af de støvede koncertsale, hvor man glemmer at have et sprog, som er fælles med dem, der gerne skulle lytte til musikken,« siger Thea Vesti Pedersen, der er klassisk guitarist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Hun er opvokset i Odder, og sammen med resten af gruppen Lydenskab fylder hun gange og tomme operationsstuer på det gamle Odder Centralsygehus med musik.

Annonce

Smelter sammen med mad

Den begivenhed er samtidig en indvielse af VitaPark som Odders nye kultursted.

»Lydenskab har et fantastisk koncept, som passer ind i vores ånd og rammer,« siger Jesper Hjort, direktør for VitaPark. Han viser begejstret fire store malerier af de lokale billedkunstnere Else Elisabeth Andersen og Inka Sigel, der pryder væggene.

Lokal kunst, teater og mad smelter sammen med musikken i Lydenskabs univers, og det hele slutter af lørdag med en seksretters menu integreret i et musikalsk univers skabt i samarbejde med kokken Mads Valentin. Billetterne til den oplevelse sælges for 500 kroner.

»Vi har virkelig forsøgt at dykke ned i byen og det lokale, kunstneriske landskab, og det er dygtige og dybt professionelle mennesker, vi kommer ud og møder i de her sammenhænge,« fortæller Thea Vesti Pedersen.

Lydenskab bringer senere konceptet til Grenaa og Ringkøbing.

»Jeg håber, mange kommer forbi VitaPark de næste dage, og at publikum går opløftet herfra med lyst til at høre mere klassisk musik,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Annonce