Annonce
Navne

Musikforsker fylder 70

<p>OLYMPUS DIGITAL CAMERA</p>

Bo Marschner, professor emeritus, dr. phil., Aarhus Universitet, Ringkøbing, fylder mandag 12. oktober 70 år.

Bo Marschner blev i 1997 udnævnt til professor i musik ved Aarhus Universitet. I sin tid modtog han universitetets guldmedalje for en besvarelse af en prisopgave om den danske symfonis historie 1830-1890.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marschner blev magister i musikvidenskab i 1971 og senere kandidatstipendiat, inden han i 1973 blev adjunkt og i 1977 lektor ved Aarhus Universitet.

Derudover har han undervist ved musikkonservatorierne i Aarhus og Esbjerg og var censor ved musikkonservatorierne samt redaktør og medarbejder ved flere værker, bl.a. Gads Musikleksikon.

Annonce

Hans forskningsområde er musikhistorie og musikalsk analyse vedrørende det 18., 19., og 20. århundrede indtil 1950. Han er specialist i Anton Bruckners symfoniske musik, som også var emnet for doktordisputatsen.

Bo Marschner gik på pension ved årsskiftet 2008/09.

I den sidste fase af sit virke i universitetets tjeneste beskæftigede han sig navnlig med musikvidenskabens grundlagsproblemer.

I 2010 udgav han en bog med refleksioner over mange års rejser med telt i Sydeuropa »En bevægelig fest«. Og senest, i begyndelsen af dette år, udgav han, som han selv siger, sit faglige testamente, bogen »At studere musikvidenskab«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny direktør for Kattegatcentret

AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce