Annonce
Aarhus

Corona rammer Musikhuset: Flytter flere store forestillinger

Musikhuset Aarhus har aflyst fredagens show med Rune Klan på grund af regeringens anvisninger om ikke at afholde arrangementer med mere end 1.000 publikummer på et sted. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den populære komiker Rune Klan skulle have optrådt foran 1.500 publikummer i Store Sal fradag, men efter regeringens anbefalinger flyttes aftenens forestilling til anden dato. Det samme gør to forestillinger lørdag med komikerne Adam og Noah, ligesom Malurt-koncert 12. marts formentlig skal flyttes. Musikhuset arbejder på at finde alternative datoer.
Annonce

AARHUS: Regeringen strategi for at minimere smittefare på grund af coronavirus går nu ud over flere arrangementer i Musikhusets Store Sal med plads til 1.500 gæster.

For at imødekomme regeringens anbefalinger og reducere smittefaren aflyser Musikhuset fredag aftens forestilling med komikeren Rune Klan og to helt udsolgte forestillinger lørdag med komikerne Adam og Noah.

Også en kommende koncert 12. marts med det gendannede band Malurt og flere andre forestillinger i marts forventes at blive flyttet.

- Vi tager vores gæsters helbred og smitterisikoen alvorligt. Derfor følger vi regeringens retningslinjer og forsøger med disse tiltag at hjælpe til med at reducere smittefaren. Samtidig står vi med en masse mennesker, som længe har glædet sig til at opleve deres favoritkunstnere i Musikhuset. Det er den balance, vi forsøger at ramme for dels at minimere smitterisikoen, dels at få hverdagen til at fungere, siger Musikhusets direktør, Jan Christensen, i en pressemeddelelse.

Fremadrettet reducerer Musikhuset kapaciteten, så der i den kommende tid ikke afholdes arrangementer med flere end 1.000 deltagere.

Adam & Noah skulle have optrådt to gange lørdag for fulde sale i Musikhuset, men forestillingen er også aflyst, og man forsøger at finde en ny dato. Foto: Axel Schütt

Ligesom alle andre kommunale bygninger i Aarhus modtager Musikhuset ikke gæster, der har opholdt sig i risikolandene. Samtidig anbefaler Musikhuset, at publikummer, der tilhører risikogruppen for at blive smittet, for deres egen skyld undlader at benytte Musikhuset. Det er især ældre med svagt helbred, mennesker med lungesygdomme eller kræftramte.

Musikhuset følger udviklingen tæt og opfordrer publikum til at holde sig orienteret om eventuelle ændringer i regeringens retningslinjer.

Ifølge presse- og kommunikationschef Michael Jaap fra Kultur og Borgerservice vil Musikhuset altså prøve at finde nye datoer for de aflyste shows og koncerter.

- Det afgørende er gæsternes sundhed og sikkerhed, og derfor følger vi naturligvis statsministerens henstilling om ikke i marts at lave arrangementer for over 1.000 mennesker.

Annonce

Københavner-model overvejes

I Det Kongelige Teater i København har man valgt at reducere kapaciteten ved samtlige forestillinger til og med 31. marts 2020, så der kun sidder en tilskuer på hvert andet sæde.

- Vil man gøre det samme i Musikhuset Aarhus?

- Måske. Vi er i dialog med sundhedsmyndighederne om at nedskalere arrangementer til under 1.000 gæster og for at høre, om der er andre hensyn vi skal overholde. Men det bliver først noget, vi kan svare nærmere på efter weekenden, siger Michael Jaap.

Publikum opfordres til at tjekke Musikhusets hjemmeside løbende for information om, hvordan corona-virusen får indflydelse på deres arrangementer.

I Ridehuset er der fredag aften stor fest for gymnasie-, handelsskole- og efterskoleelever, hvor blandt andet bandet Citybois optræder. Her er der plads til 950 gæster, og kommunen har indskærpet over for arrangørerne, at de skal tælle gæster ved døren meget nøje og ikke må lukke flere end 950 ind.

På Aarhus Rådhus og alle kommunale bygninger hænger nu advarselsskilte om at folk, der har været i områder med stor risiko for coronavirus ikke må komme ind. Foto: Søren Willlumsen
Sådan ser beskeden ud på de kommunale bygninger i Aarhus.
Indenfor på rådhuset er der sat automater op med håndsprit for at forebygge smittespredning. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce