Annonce
Aarhus

Musikhuset skifter farve for mindre vold mod kvinder

Mandag 25. november vil det ikke være farven blå, som prydrer Musikhusets flotte glasfacade. Det vil være farven orange. Foto: Jonas Høgholt.
For en enkelt dag oplyses Musikhusets glasfacade i orange. Dette sker for at støtte op om en stor, international kampagne, der sætter spot på vold mod kvinder og piger.
Annonce

AARHUS: Hvis du mandag 25. november undrer dig over, at Musikhuset Aarhus ser anderledes ud end normalt, er der en god forklaring.

Det vil nemlig blive oplyst i orange for at markere den Internationale Dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder, som er en del af UN Womens kampagne Orange the World. Kampagnen har til formål at udbrede kendskabet til- samt forebygge vold mod kvinder og piger rundt omkring i verden.

For Musikhusets direktør, Jan Christensen, faldt det ganske naturligt at støtte op om denne sag.

- Vi synes, det er et sympatisk budskab og et tema, som vi gerne vil bakke op om. Musikhuset ligger centralt i byen, og vores glasfacade ser smuk og markant ud, når den bliver lyst op i aftentimerne. Vi vil på denne måde gerne være med til at sætte fokus på en relevant og vigtig sag, som både fylder herhjemme og i særdeleshed rundt om i verden, udtaler han i en pressemeddelelse.

At spillestedet skal oplyses i lige præcis orange hænger sammen med, at dét er farven for det femte af FNs 17 Verdensmål - Ligestilling mellem kønnene.

Annonce

Opbakning fra rådmand

I Danmark bliver omkring 5.400 kvinder hvert år udsat for tvangssamleje eller forsøg på dette, og 38.000 kvinder bliver udsat for partnervold. Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, mener, at vold mod kvinder er en vigtig sag, og han mener, at alle skal tage et ansvar.

- Det er vigtigt, at vi siger fra overfor vold og voldelige overgreb. Jeg er stolt over, at vi kan bruge byens flotte Musikhus til at oplyse om kampagnen og FNs 17 Verdensmål. Det er afgørende, at vi også lokalt tager et globalt ansvar og sikrer en bæredygtig fremtid for alle, lyder det fra ham.

Aarhus Domkirke støtter ligeledes op om kampagnen ved at lyse deres badehuse på Aarhus Ø op i orange samt afholde samtalecaféer om emnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce