Annonce
Aarhus

Musikhuset klar med største musicalprogram nogensinde: Her er højdepunkterne i programmet

The Book of Mormon er en af de fire store musicals i Musikhuset i næste sæson. Den kommer i Broadway-versionen. Pr-foto
Øger kvalitet giver øget billetsalg, og gæsterne kommer igen - fra hele landet.

AARHUS: Det kunstneriske niveau bliver hele tiden hævet i Musikhuset Aarhus, og det kan ses på billetsalget.

- Ved udgangen af juli ligger vi 10 procent over billetsalget sidste år, siger direktør Jan Christensen og årets første syv måneder.

Han glæder sig over den store interesse og kan konstatere, at flere end en halv million mennesker har været i det store glashus og det omgivelser i det første halvår af 2019.

Tallet bliver gjort op med tællere på dørene og manuel tælling ved de gratis koncerter i cafeen og ved spejlbassinet uden for huset.

- Kan I blive ved med at øge besøget?

- Tjah, vi kan forsøge. Et par svar er endnu højere kvalitet og bedre belægning på stolene, men den er i forvejen på 80 procent, så der er ikke så meget at tage af, hvis vi også skal vise smallere ting, siger Jan Christensen.

Annonce

Højdepunkter i Musikhuset

 • 31. august: Peaches
 • 1. september: Tina Dickow og Mads Langer
 • 4. september: No Sex - En verden af køn – Black Box Dance Company
 • 5.-7. september: Star Wars in Concert - A New Hope
 • 7. september: Oh Land – Family Tree Tour
 • 8. september: Sebastian 70 - hyldestkoncert
 • 25. september: Lindsey Stirling
 • 21.-29. september: Disneys Musical Tarzan
 • 22. oktober: Adressaten Ubekendt – Det Kongelige Teater
 • 26. oktober: Medina – Akustisk tour
 • 31. oktober-2. november 2019 og 16.-18. april 2020: Ringenes Herre Live – Kongen vender tilbage
 • 13.-16. november: Skam 3
 • 23. november: Maceo Parker
 • 24. november: Beth Hart (udsolgt)
 • 28. september: Isam B – A capella
 • 20.-30. november: The Book of Mormon
 • 11.-15. december: Sanne – The Musical
 • 29.-30. december: Nøddeknækkeren - Den Kongelige Ballet
 • 8. og 9. februar: Skatteøen
 • 24. april-9. maj 2020: Den Skaldede Frisør – The Musical
 • 10. juni: Cecilia Bartoli

Fire punkter

- Vi er ikke bare Aarhus' hus. Vi er hele Danmarks hus, og vi regner med, at det fortsætter. Vi kan se, at folk starter deres bil for at komme hertil både fra Tønder og Tisvilde, og de kommer igen, når de har været her, siger Jan Christensen.

Han peger på fire punkter, der skal gøre den kommende sæson lige så eftertragtet for publikum:

- Det største musicalprogram, Musikhuset har haft.

- Vi investerer mere nogensinde før i Festugen.

- Vi har en perlerække af klassiske koncerter.

- Den rytmiske musik leverer både store danske og internationale navne.

- Vi har 1500 arrangementer, siger Jan Christensen, der har taget forsmag på nogle af dem, for eksempel den amerikanske musical "The Book of Mormon", der leverer sort humor, sex og lidt blasfemi.

- Jeg har set den i Manchester for få uger siden. Den er for alle aldersklasser og hysterisk morsom, fræk og tankevækkende. Det er dans, musik og skuespil på allerhøjeste niveau, og vi viser Broadway-versionen, siger Jan Christensen.

De tre øvrige musicals er "Sanne" om Sanne Salomonsens liv med premiere 11. december, "Tarzan" lavet af Fredericia Teater og med premiere 21. september og Susanne Biers "Den skaldede frisør" med premiere til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Stormen aflyser færgeafgange: Samsøfærgen bliver i havn

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce