Annonce
Kultur

Musikhuset slår igen dørene op: Genåbning fejres med gratis koncerter

12. marts lukkede Musikhuset som følge af corona-pandemien, og man har siden måttet aflyse eller udskyde flere end 100 arrangementer. Men torsdag kan Musikhuset igen slå dørene op for publikum og byde indenfor til tre gratis koncerter hen over weekenden. Foto: Flemming Krogh
Efter en musikalsk tørkeperiode uden livekoncerter er Musikhuset igen klar til at byde publikum indenfor. Kulturhuset genåbner med tre gratis koncerter i foyeren.
Annonce

AARHUS: Hvad er et musikhus uden musik? Ikke meget, vel. Men fra på fredag kommer Musikhuset igen til at klinge af toner, for efter mere end to måneder uden livekoncerter er Musikhuset klar til at byde sine gæster velkommen med musik.

Som en del af den nye politiske aftale har Musikhuset, sammen med en lang række af landets museer, teatre og biografer, igen fået lov til at åbne op for siddende arrangementer med op til 500 personer.

Musikhuset genåbner torsdag og allerede den kommende weekend præsenteres lokale stjernefrø til tre gratis koncerter.

- Det er dejligt, at vi nu får gang i kulturlivet. Langt de fleste af vores planlagte koncerter er desværre flyttet eller aflyst på grund af omstændighederne. Men vi er i fuld gang med at arrangere en række coronavenlige koncerter hen over sommeren, og så ser vi frem mod et spændende efterår. Vi har en perlerække af koncerter i et stort og tætpakket program, ikke mindst med formidable danske musikere, som tørster efter at stå på scenen og møde publikum igen. Vi kan næsten ikke vente med at give vores gæster det skud energi, som kun liveoplevelsen kan, udtaler Musikhusets direktør, Jan Christensen.

Tre gratis koncerter

Weekendens koncertprogram i Musikhuset Aarhus:

Fredag 29. maj kl. 17: MoonBee + The Astronauts
Lørdag 30. maj kl. 16: Natlyst
Søndag 31. maj kl. 16: Helene Bak

Når Musikhuset genåbner torsdag bliver der åbent fra klokken 11-17. Kun særlige døre vil være åbne for bedre at kunne styre adgangen til huset. Billetsalget holder foreløbigt åbent hver torsdag til lørdag fra klokken 12-16, og når der er koncert i huset. Billettelefonen er åben for billetkøb torsdag og fredag fra klokken 12-14.

Annonce

Koncerter med kvinder i front

Den første af de kommende gratis koncerter finder sted fredag 29. maj klokken 17, hvor publikum kan opleve MoonBee + The Astronauts. Århusianske MoonBee + The Astronauts er kendt fra DRs Karriekanonen og skulle have spillet på årets Spot Festival. I stedet kan publikum nu hoppe ombord i rumraketten og tage til en fjern galakse med astro-pop, når den bliver affyret i Musikhusets Foyer.

Lørdag 30. maj klokken 16 spiller Natlyst, der har sangerinden Amanda Drew i front. Bandet udkom i 2019 med debutalbummet "Modig". Musikken spænder i feltet mellem symfonisk storladenhed og elektronisk fremdrift.

Søndag 31. maj klokken 16 giver Helene Bak koncert. Efter sommerferien er hun klar med sit nye album "Under One Roof", hvor hun blander jazzen med singer-/songwriter-traditionens historiebårne sangskrivning. Helene Bak brød i 2015 igennem lydmuren med sit mere jazzede debutalbum "Oh So Quiet".

Annonce

Siddepladser med afstand

De tre koncerter i weekenden finder sted i Musikhusets Foyer og er udelukkende for et siddende publikum. Der bliver opstillet stolerækker med 500 stole i alt.

Her kan gæsterne sidde med behørig afstand, og alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme til koncert, oplyser Musikhuset.

Det betyder også, at der bliver en stol mellem hver gruppe eller enkelt gæst. Derfor er det også svært at sige, hvor mange gæster der bliver plads til, men som minimum 250 publikummer.

Da koncerterne er gratis, skal man ikke købe billet. Musikhuset oplyser, at der er nummererede pladser, og publikum får henvist en stol, når de ankommer ved indgangen til foyeren.

Musikhuset opfordrer sine gæster til at holde øje med deres hjemmeside, hvor de nærmere retningslinjer for afholdelsen af koncerterne vil blive lagt op inden koncerten.

Lørdag 30. maj kl. 16 spiller Natlyst, der har sangerinden Amanda Drew i front. Bandet udkom i 2019 med debutalbummet "Modig". PR-foto
Århusianske MoonBee + The Astronauts fyrer raketten af som første livekoncert i Musikhuset efter over to måneders corona-lukning. PR-foto
Helene Bak varmer op for sit kommende album "Under One Roof" med en koncert i Musikhusets Foyer. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce