Annonce
Kultur

Musiklivet vågner af corona-dvalen: Landets første indendørs koncert siden nedlukningen spilles i Aarhus

Ole Bach er daglig leder af Café Støj ved Sydhavnen i Aarhus. Sammen med andre caféer, spisesteder og lignende kan Café Støj åbne på mandag, og det skal markeres med en indendørs livekoncert. Den finder sted allerede midt på formiddagen. Privatfoto
I næste uge må caféer og restauranter igen tage imod gæster. Café Støj ved Sydhavnen er i gang med at forberede en indendørs koncert, der skal afholdes mandag formiddag kort tid efter genåbningen. Målet er at lave Danmarks første livekoncert indendørs siden nedlukningen.

AARHUS: Danmarks første livekoncert indendørs siden nedlukningen.

Den er holdet bag Café Støj ved Sydhavnen i fuld gang med at stable på benene.

Mandag d. 18. maj må cafeer igen tage imod gæster, og på Café Støj ved Sydhavnen skal det markeres med en koncert allerede midt på formiddagen.

- Vi synes, at det er værd at fejre, at kulturen igen kan blive sluppet fri, og at cafelivet igen kan leves. For os er det mest naturlige at give vores gæster mulighed for at få en kulturel og musikalsk oplevelse af høj kvalitet hurtigst muligt, fortæller Ole Bach, daglig leder af Café Støj.

Koncerten mandag formiddag er med jazzsangerinden Karmen Röivassepp.

Med sig på scenen har sangeren Café Støjs HusTrio bestående af Morten Ramsbøl på bas, Martin Schack ved pianoet og Kristian Leth bag trommerne.

Annonce

Vi havde lagt et stærkt musikprogram for de kommende måneder, og har i karantænen aflyst 13 livekoncerter. Nu er vi klar igen, og det er også vores ansvar at hjælpe de mange musikere, som har været hårdt ramt de seneste måneder, og som nu skal ud og indhente det forsømte.

Ole Bach, Café Støj

13 aflyste koncerter

Café Støj åbnede 2. marts i år. Dermed fik caféen kun lov at holde åbent i en lille uges tid, inden nedlukningen af Danmark.

- Vi havde lagt et stærkt musikprogram for de kommende måneder, og har i karantænen aflyst 13 livekoncerter. Nu er vi klar igen, og det er også vores ansvar at hjælpe de mange musikere, som har været hårdt ramt de seneste måneder, og som nu skal ud og indhente det forsømte. Vi kommer til at opfylde retningslinjerne til punkt og prikke, forklarer Ole Bach.

Der sættes foreløbigt kun 10 billetter til salg pr. koncerttime, da de endelige retningslinjer fra myndighederne endnu ikke er fremlagt. For at så mange som muligt kan få lov til at deltage i koncerten, så sælges billetterne i tre omgange. Det vil sige, at man køber adgang fra kl. 10-11, 11-12 eller 12-13.

Mandagens arrangement bliver en siddekoncert, der formentlig får et publikum på mellem 30 og 40 gæster.

- Jeg har virkelig glædet mig til at kunne komme ud og spille igen, så selvfølgelig var jeg klar, da Café Støj foreslog, at vi skulle lave Danmarks første livekoncert efter genåbningen, siger Karmen Röivassepp, der er bosat i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce