Annonce
Aarhus

Musikskole har bedt politiet undersøge udenlandsk dirigent

Bruno Campo til en prøve i forbindelse med Klassiske Dage i 2014. Foto: Johan Gadegaard.
Østjyllands Politi er i øjeblikket ved at undersøge flere henvendelser, som Aarhus Musikskolen har modtaget på baggrund af en udenlandsk underviser.
Annonce

AARHUS: Det er sjældent, at begivenheder i Guatemala har nogen særlig effekt i Aarhus, men det er ikke desto mindre tilfældet i disse dage.

Aarhus Musikskole har nemlig fået flere henvendelser efter at det guatemalanske medie, Nómada har bragt artikler om dirigenten Bruno Campo, hvor flere kvinder anklager ham for seksuelle overgreb.

De henvendelser har musikskolen sendt videre til Aarhus Kommune, som derefter har sendt dem til Østjyllands Politi, der nu skal i gang med at vurdere om der er noget strafbart i henvendelserne. Det oplyser både musikskolen og kommunen, mens man hos Østjyllands Politi bekræfter at have modtaget henvendelsen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået overdraget en sag, og at der er en undersøgelse i gang, men udover det, kan vi ikke sige noget endnu, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Ingen af de tre har yderligere kommentarer til sagen.

Jeg kan bekræfte, at vi har fået overdraget en sag, og at der er en undersøgelse i gang, men udover det, kan vi ikke sige noget endnu.

Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Annonce

Smertefuldt og trist at læse

Bruno Campo selv afviser anklagerne.

- Det er nogle alvorlige anklager, og det er meget smertefuldt og trist for mig at læse sådan nogle artikler. Der er masser af beviser, som kan afkræfte anklagerne og dem har jeg overleveret til det danske politi, som jeg nu vil lade behandle sagen, siger han.

Bruno Campo har været involveret i flere koncerter i Aarhus, Holstebro, Viborg og Aalborg, især i forbindelse med sit arbejde med det regionale symfoniorkester for unge, REMUS. Han er i øjeblikket ikke tilknyttet nogen af stederne - dog ikke på grund af denne sag - og bor i Tyskland. Han er hverken tiltalt, sigtet eller mistænkt for noget strafbart i skrivende stund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce