Annonce
Navne

Muskelsvindlerne vælger ny formand

29-årige Simon Toftgaard Jespersen, Aarhus, har overtaget posten som formand for Muskelsvindfonden i et kampvalg mod den siddende formand.

29-årige Simon Toftgaard Jespersen, Aarhus, har overtaget posten som formand for Muskelsvindfonden i et kampvalg mod den siddende formand. Han har været politisk engageret i Muskelsvindfonden gennem en årrække og er opvokset med Muskelsvindfonden. Hans store forbillede er Muskelsvindfondens stifter Evald Krog, som har været med til at give ham troen på, at alt kan lade sig gøre, hvis man kæmper for det.

På Muskelsvindfondens landsmøde valgte et klart flertal af foreningens medlemmer Simon Toftgaard Jespersen til formand. Han afløser Lisbeth Koed Doktor, som har været formand i tre år.

"Intet i denne verden kunne gøre mig mere stolt end at blive formand for Muskelsvindfonden. Foreningen er ikke blot en handicapforening og en patientforening, men også en kulturbærer, der bidrager med koncerter, børnearrangementer og med skæve vinkler, der rækker langt ud over vores egen verden. Vores arbejde for at skabe plads til forskelle - nu gennem 10 år - er vigtigere end nogensinde. Så nok har vi med muskelsvind ofte brug for en hjælpende hånd, men samfundet har så sandelig mindst lige så meget brug for Muskelsvindfonden. Det vil jeg leve op til med liv og sjæl", siger Simon Toftgaard Jespersen i en pressemeddelelse.

Da han var lille, var han sammen med sin familie med i foreningens familiegrupper, og han har været en trofast deltager på Muskelsvindfondens sommerlejre for børn og unge med muskelsvind.

"Som barn tog jeg til et møde sammen med min far, og her mødte jeg Evald Krog for første gang. Han sagde til mig "Nu skal du følge godt med for en dag, skal du sidde i denne stol". Evald var min rollemodel, og hans tilgang til tingene har haft afgørende betydning for den, jeg er i dag. Det er både med ydmyghed og stolthed, at jeg i dag kan kalde mig formand for Muskelsvindfonden", siger den nyvalgte formand, der siden 2010 har stået på scenen ved Grøn som konferencier sammen med Jacob Haugaard.

Han er født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus, hvor han er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce