Annonce
Aarhus

Mysterium på Aarhus Bugt: Hvad har man gang i ude på bugten?

Der er gang i arbejdet på Aarhus Bugt. Her ses den store pram fra Mindeparken. Foto: Ravn
De seneste dage har en stor pram ligget i bugten, hvor den arbejder på livet løs. Men hvad laver den egentligt? Svaret er, at den er i gang med at forberede et helt nyt renseanlæg, der skal være færdigt i 2028.

AARHUS BUGT: Mange århusianere har undret sig over, hvad en lang pram med en stor gravko i stævnen har gang i på Aarhus Bugt.

Prammen har fyldt godt op i horisonten de seneste dage, når århusianeren kigger ud over bugten fra Mindeparken og Strandvejen.

Gravearbejde i bugten har selvsagt noget med vand at gøre. I dette tilfælde er det faktisk Aarhus Vand, der står for vandforsyningen til århusianerne - og samtidig sørger for at spildevandet bliver renset.

Annonce

Det er de absolut indledende øvelser til at anlægge det nye renseanlæg. Der skal senere laves en VVM-undersøgelse. Det er endnu ikke fastlagt, hvor det nye renseanlæg præcist placeres ved Marselisborg Lystbådehavn

Jan Tøibner, pressechef, Aarhus Vand

- Prammen graver ned i sandbunden for at lave hav-og sandbundsundersøgelser til en ny udløbsledning, der skal gå fra det nye Marselisborg Renseanlæg. Det skal stå færdigt i 2028 - og det samme skal udløbsledningen, som skal gå langt ud i bugten, siger pressechef Jan Tøibner fra Aarhus Vand.

14 dages arbejde

Prammen er stor og kan ses mange steder inde fra land. Arbejdet står på i 14 dage. Gravemaskinen graver huller i sandet, lader dem ligge hen i nogle uger, hvorefter det vurderes, hvor blød sandbunden er.

- Det er de absolut indledende øvelser til at anlægge det nye renseanlæg. Der skal senere laves en VVM-undersøgelse. Det er endnu ikke fastlagt, hvor det nye renseanlæg præcist placeres ved Marselisborg Lystbådehavn, siger Jan Tøibner.

Annonce

Nyt renseanlæg gør det ud for tre gamle

Renseanlægget Egå, der stort set er nyt, håndterer i dag al spildevand fra det nordlige Aarhus. Det nye anlæg ved Marselisborg, skal i fremtiden gøre det ud for anlæggene Viby, Åby og det nuværende i Marselisborg, som det afløser.

- Det bliver bygget, så kapaciteten er fremtidssikret til, at Aarhus på et tidspunkt vil tælle 560.000 borgere. De kæmpe spildevandsledninger fra Åby og Viby er etableret gennem byen, men nu mangler selve byggeriet af det kommende stor-spildevandsanlæg, siger Jan Tøibner.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce