Annonce
Skanderborg

Mystik i Gl. Rye: Er der en puma løs?

En puma er et stort kattedyr, og selvom de ikke er udbredte i Europa, så blev der blandt andet advaret mod et "puma-lignende" dyr, der krydsede den dansk-tyske grænse i 2015. Genrefoto
På en gåtur søndag eftermiddag blev Marianne Westphall overrasket af et stort, kattelignende dyr i skovene øst for Gl. Rye.
Annonce

GL RYE: Er der en puma på spil i Gl. Rye? Måske. Vi skal være helt ærlige og sige, at vi ikke har kunnet få det bekræftet endnu. Men ting er i hvert fald sikker: Marianne Westphall så et stort kattedyr på sin gåtur søndag eftermiddag.

Hun tog søndag en anden vej, end hun plejer, og den førte hende ind igennem en granplantage øst for byen, hvor hun fulgte nogle hjulspor. Og her fik hun altså øje på noget, hun ikke er vant til at se i skovene.

- Jeg kom hen mod en lysning, hvor der kom et stort kattedyr susende ud på stien foran mig, fortæller hun.

Marianne Westphall beskriver selv dyret som cirka 70 cm højt - eller lige over knæhøjde - gråbrun og med runde ører. Og så husker hun tydeligt halen, som var lang og lige, med tæt pels. Da dyret får øje på hende, går det hen mod hende og lægger sig ned, lidt som en kat gør det.

- Den virkede ikke legesyg, men meget på vagt, fortæller Marianne Westphall, som fandt sin telefon frem og ringede til Dyrenes Vagtcentral.

Kort tid efter, at de to har haft øjenkontakt, sprang dyret pludselig til den ene side og løb væk, ind i skoven, og så gik Marianne Westphall tilbage samme vej, som hun kom.

- Det var meningen at jeg skulle gå en lang tur - jeg havde taget madpakke med og alt muligt - men det turde jeg simpelthen ikke efter det, fortæller hun.

Århus Stiftstidende har haft kontakt til Naturstyrelsen Søhøjlandet og Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor man umiddelbart ikke har noget bud på, hvad det er for et dyr, Marianne Westphall mødte. Nærmeste zoologiske have, den i Givskud, melder samtidig om at de ikke mangler dyr fra deres anlæg.

Har du set et kattedyr, der ligner det, Marianne Westphall beskriver, i området omkring Gl. Rye? Så hører vi gerne fra dig. Skriv til redaktionen på red@stiften.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce