Annonce
Aarhus

Mystik om bilræs i Åbyhøj: Fodgænger kørt ned

Ifølge politiets teori kørte to personbiler ifølge ræs ud ad Silkeborgvej og forulykkede derefter i krydset ved Chr. Winthers Vej, hvor den ene bil væltede. Foto: Google Maps

Politiet leder efter ejerne af to biler, der blev efterladt efter voldsomt sammenstød på Silkeborgvej - og søger vidner efter den mystiske påkørsel af fodgænger.

ÅBYHØJ: En fodgænger blev natten til lørdag tilsyneladende kørt ned i Åbyhøj af to biler, der kørte ræs. Men hele episoden er højest mystisk, og den påkørte mand har mistet hukommelsen.

Ulykken skete lørdag kl. 04.46 i krydset Silkeborgvej/Chr. Winthers Vej i Åbyhøj.

Ifølge politiets teori kørte to personbiler ræs ud ad Silkeborgvej og forulykkede derefter i krydset, hvor den ene bil væltede.

- Naboer blev vækket af et stort brag og alarmerede os. Da vi kom derud, lå den ene bil væltet og den anden bil fandt vi et stykke nede ad Christian Winthers Vej med to ødelagte forhjul. Men der var ingen førere til bilerne. De var forsvundet, fortæller vagthavende fra Østjyllands Politi, Stig Heidemann.

Mens politiet undersøger stedet gør en nabo opmærksom på, at der ligger en mand og ømmer sig inde i en baggård.

- Vi finder en 25-årig mand, der er forslået og har skrammer. Han kan kun huske, at han blev påkørt af en bil, men ikke andet. Han kan heller ikke huske, hvordan han er kommet ind i gården, fortæller Stig Heidemann.

Annonce

En tur omkring skadestuen

Politiet sørgede for, at den 25-årige kom under behandling på skadestuen.

- Han har formentlig fået turen hen over kølerhjelmen og har slået hovedet. Og vi håber, at han kan huske lidt mere senere. Vi kender også ejerne af de to køretøjer, og har sikret os biler og de spor, der var i dem, fortæller vagthavende.

Så I har ikke fundet ejerne endnu?

- Det er noget, vi arbejder med.

Vagthavende medgiver, at sagen ser ret mystisk ud.

Kan den 25-årige i stedet have været passager i en af bilerne?

- Det er der ikke belæg for at sige, men det er en af de teser, vi også kigger på, siger Stig Heidemann.

Kan ulykken være bande­relateret?

- Nej, det er der slet ikke belæg for at sige. Det tyder på, at to biler har kørt om kap, og så er det gået helt galt, lyder svaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce