Annonce
Aarhus

Mystik om bilræs i Åbyhøj: Fodgænger kørt ned

Ifølge politiets teori kørte to personbiler ifølge ræs ud ad Silkeborgvej og forulykkede derefter i krydset ved Chr. Winthers Vej, hvor den ene bil væltede. Foto: Google Maps

Politiet leder efter ejerne af to biler, der blev efterladt efter voldsomt sammenstød på Silkeborgvej - og søger vidner efter den mystiske påkørsel af fodgænger.

ÅBYHØJ: En fodgænger blev natten til lørdag tilsyneladende kørt ned i Åbyhøj af to biler, der kørte ræs. Men hele episoden er højest mystisk, og den påkørte mand har mistet hukommelsen.

Ulykken skete lørdag kl. 04.46 i krydset Silkeborgvej/Chr. Winthers Vej i Åbyhøj.

Ifølge politiets teori kørte to personbiler ræs ud ad Silkeborgvej og forulykkede derefter i krydset, hvor den ene bil væltede.

- Naboer blev vækket af et stort brag og alarmerede os. Da vi kom derud, lå den ene bil væltet og den anden bil fandt vi et stykke nede ad Christian Winthers Vej med to ødelagte forhjul. Men der var ingen førere til bilerne. De var forsvundet, fortæller vagthavende fra Østjyllands Politi, Stig Heidemann.

Mens politiet undersøger stedet gør en nabo opmærksom på, at der ligger en mand og ømmer sig inde i en baggård.

- Vi finder en 25-årig mand, der er forslået og har skrammer. Han kan kun huske, at han blev påkørt af en bil, men ikke andet. Han kan heller ikke huske, hvordan han er kommet ind i gården, fortæller Stig Heidemann.

Annonce

En tur omkring skadestuen

Politiet sørgede for, at den 25-årige kom under behandling på skadestuen.

- Han har formentlig fået turen hen over kølerhjelmen og har slået hovedet. Og vi håber, at han kan huske lidt mere senere. Vi kender også ejerne af de to køretøjer, og har sikret os biler og de spor, der var i dem, fortæller vagthavende.

Så I har ikke fundet ejerne endnu?

- Det er noget, vi arbejder med.

Vagthavende medgiver, at sagen ser ret mystisk ud.

Kan den 25-årige i stedet have været passager i en af bilerne?

- Det er der ikke belæg for at sige, men det er en af de teser, vi også kigger på, siger Stig Heidemann.

Kan ulykken være bande­relateret?

- Nej, det er der slet ikke belæg for at sige. Det tyder på, at to biler har kørt om kap, og så er det gået helt galt, lyder svaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce