Annonce
Aarhus

Mystisk dødsfald på århusiansk havnearbejder efterforskes af Københavns Politi

56-årige Preben "Sømand" Jensen kom hjem fra arbejde og følte sig skidt tilpas. Efter en kort indlæggelse på Randers Sygehus blev han overført til Rigshospitalet og kom på venteliste til en ny lever. Han nåede aldrig at få en transplantation.

Annonce

AARHUS: Tirsdag 14. marts 2017 valgte familie og pårørende til Preben Sømand Jensen at slukke for hans respirator.

Lægerne på Rigshospitalet havde kort forinden fortalt, at der ikke var mere de kunne gøre for den 56-årige mand.

Inden da havde den 56-årige havnearbejder, der blandt familie og venner blot gik under navnet "Sømand", været gennem et kun tre ugers sygdomsforløb, der startede med en indlæggelse på Randers Sygehus og endte med en overførsel til Rigshospitalet, hvor Preben "Sømand" Jensen kom på venteliste til en ny lever.

Men den nye lever nåede dog ikke frem i tide. Preben "Sømand" Jensens krop gav op inden.

- En time før, vi havde slukket for respiratoren, fik vi svar på hans lever-biopsi. Og det var ikke autoimmun leverbetændelse, som vi havde troet. Biopsien viste, at det var toksin (gift, red), der var skyld i hans leversvigt. Det var altså pludselig et gift-dødsfald, siger Preben Sømand Jensens kæreste, Birgitte Gabriel.

LÆS OGSÅ: Kæreste til død havnearbejder: - Vi har brug for vished for at kunne omfavne sorgen

Under sygdomsforløbet blev hun blandt andet kontaktet af "Sømand"s kolleger fra Aarhus Havn, der gjorde opmærksom på, at der tilbage i 90erne var problemer med akut leversygdomme hos nogle af havnearbejderne.

- Jeg bad derfor om at få ham obduceret, fordi jeg har brug for svar, siger hun.

Annonce

Københavns Politi ind i sagen

Tre dage efter Preben "Sømand" Jensens død gik Københavns Politi ind i sagen.

Århus Stiftstidende har søgt om aktindsigt i sagen, men Københavns Politi meddeler, at der ikke er grundlag for at give aktindsigt, da:

"der er tale om oplysninger om politiets efterforskning af et muligt strafbart forhold, og at sagen ikke kan anses som endeligt afsluttet".

Københavns Politi oplyser i svaret, at efterforskningen er standset - men kan genoptages. Ligesom der ikke er rejst sigtelse i sagen.

Birgitte Gabriel har indstillet sig på, at der kan gå lang tid, inden hun får svar på noget.

- Jeg er blevet oplyst, at der er lavet en retslægeobduktion på Sømand, og at prøverne er sendt til et laboratorium. Men der kan gå to-fire måneder, før der kommer svar på prøverne, siger Birgitte Gabriel.

Formanden for havnearbejderne på Aarhus Havn, Gunner Lind, er blevet orienteret om sagen af politiet. ARKIVFOTO: Flemming Krogh
Annonce

Havnearbejderes formand er orienteret

Formanden for havnearbejderne på Aarhus Havn, Gunner Lind, er blevet orienteret om obduktionen af Preben "Sømand" Jensen, men har ikke mange kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

- Jeg er blevet kontaktet af politiet, og jeg kan forstå, at der er lavet en obduktion, men jeg har ingen kommentarer, før resultatet af obduktionsrapporten kommer, siger Gunner Lind.

Han understreger, at der er en række procedurer på Aarhus Havn, som skibene skal overholde for at sikre arbejdsmiljøet for havnearbejderne, og at der løbende bliver tjekket op på, om de procedurer overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce