Annonce
Indland

Mystiske brande hærger kolonihavehuse på Fyn

På tre måneder har der været ni uforklarlige brande i Nyborg. De fleste gange er de opstået i kolonihaver.

En serie af mystiske brande har de seneste tre måneder ramt Nyborg.

I alt har der været ni brande siden april, hvor politiet ikke har kunnet fastslå brandårsagen. Heraf er otte brande brudt ud i kolonihavehuse.

Det skriver fyens.dk.

Den første af de ni brande brød ud den 2. april i en træpavillon i kolonihaveforeningen Skovly.

Herefter fulgte en brand i et kolonihavehus i Helgetoften den 18. maj. I juni var der træ uforklarlige brande i Nyborg, og i juli har der foreløbigt været fire.

Den 12. juli var der hele tre brande. De ramte henholdsvis to kolonihavehuse og en sportsfiskerforenings klubhus. Sidstnævnte brændte ned til grunden.

Endelig opstod der søndag ild i et træskur i en afsides beliggende have i kolonihaveforeningen Grejsdalen.

Kort tid efter branden søndag blev en 51-årig mand anholdt og sigtet for brandstiftelse. Han blev dog løsladt igen mandag.

I en pressemeddelelse skrev Fyns Politi i den forbindelse:

- Vedkommende er blevet afhørt, og mistankegrundlaget er ikke tilstrækkeligt, hvorfor der ikke vil ske fremstilling i sagen.

Ifølge fyens.dk er der ingen el-installationer i de berørte kolonihavehuse, som kan have forårsaget brandene, ligesom der heller ikke på anden måde har været tale om hændelige uheld.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med brandene.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce