Annonce
Leder

Når 120 millioner slet ikke slår til

Heldigvis er der lang tid til næste valg, så forhåbentlig vil de folkevalgte denne gang tage hensyn til de svageste grupper og fordele de 120 millioner derhen, hvor der er mest behov, frem for at ramme de områder hvor der er flest stemmer.
Annonce

Alle har sikkert prøvet det - at lege med tanken om, hvad man ville gøre, hvis man pludselig vandt et stort millionbeløb. Alt det, man tidligere kun havde drømt om, kan pludselig realiseres, og man vil kunne glæde en hel masse mennesker med store gaver.

Nogenlunde samme tankeleg skal politikerne i Aarhus Byråd gennemføre i den kommende uge. For ved budgetlæggelsen i byrådet torsdag eftermiddag kunne borgmester Jacob Bundsgaard nemlig afsløre, at rådighedsbeløbet er en hel del større end først antaget. Råderummet på 60 milioner kroner er, efter regeringen og Kommunernes Landsforening blev enige om næste års budget, vokset til 120 millioner om året.

En særdeles glædelig nyhed, og et beløb som helt sikkert vil få forventningerne til at vokse hos rigtig mange mennesker og grupper, der gennem de senere år er blevet ramt af store nedskæringer.

Men inden jublen for alvor bryder løs, er det på sin plads at gøre opmærksom på, at 120 millioner kroner faktisk er et meget lille beløb set i det samlede billede for Aarhus Kommune.

På grund af de seneste mange års økonomiske smalhals er der nemlig en lang række områder, som for alvor trænger til en økonomisk indsprøjtning.

Eksempelvis kunne samfulde 120 millioner kroner stoppes i forbedring og nyanskaffelser til byens idrætsfaciliteter - uden at det på nogen måde kunne betegnes som fråds. Og det samme ville kunne siges om skole- og daginstitutionsområdet.

Der er kort sagt så mange områder, der har behov for yderligere kommunale kroner, at det bliver umuligt at gøre alle tilfredse. Men i stedet for at sprede pengene ud, så alle områder får et meget lille beløb, er det at foretrække, at færre får del i puljen, så den øgede støtte bliver mærkbar.

Heldigvis er der lang tid til næste valg, så forhåbentlig vil de folkevalgte denne gang tage hensyn til de svageste grupper og fordele pengene derhen, hvor der er mest behov, frem for at ramme de områder hvor der er flest stemmer.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce