Annonce
Aarhus

Når børnene flytter hjemmefra

René Skau Björnsson, direktør, Silkeborg Boligselskab.
Annonce

Man ved jo inderst inde godt, at det kommer til at ske på et tidspunkt. At ens børn, som man har opfostret, opdraget, vejledt, grinet og grædt sammen med, at de på et tidspunkt kommer for at sige, at de vil flytte hjemmefra. Men selvom man er forberedt, så kom det i hvert fald som en overraskelse, da vores yngste i foråret meddelte, at hun havde planer om at flytte.

Hun forventer at komme ind på drømmestudiet her efter sommerferien og har derfor, i hendes sædvanlige velforberedte stil, fundet et bofællesskab med ukendte unge i hendes fremtidige studieby. Og midt i juli kørte vi hende og alle hendes ejendele til den fremtidige bolig. Alle var afklarede, at sådan skulle det være - og en ny epoke i hendes og vores liv kunne begynde.


Der er kommet en ny stilhed og tomhed i vores lille hjem. Det bliver aldrig det samme igen. Men vi må jo nok bare lære at leve med det, som vores datter siger.

René Skau Björnsson, Direktør, Silkeborg Boligselskab


Men så let gik det alligevel ikke. Den første nat var mærkelig for os forældre. Hun manglede i huset. Der var ikke det sædvanlige godnathilsen. Hendes værelse var fuldstændigt tomt, og hendes kat gik også hvileløst rundt og kunne ikke forstå, hvad der var sket. Så selvom jeg synes, jeg var fuldstændigt afklaret med situationen, så var det alligevel en større begivenhed end bare en flytning. Næste morgen var heller ikke, som den har været de seneste 18 år, hvor vi før var fire, er vi nu kun tre. Der er kommet en ny stilhed og tomhed i vores lille hjem. Det bliver aldrig det samme igen. Men vi må jo nok bare lære at leve med det, som vores datter siger.

I ugen efter gik vi i gang med at forvandle det ledige ungdomsværelse til et nyt "hyggerum" for den tilbageblevne bror. Sengen blev solgt via GulogGratis, skrivebordet sendt til genbrug hos naboen, væggene malet, og skabene fyldt med min hustrus vintertøj. Vi har bestilt en sovesofa, så den fraflyttede datter kan overnatte, når hun forhåbentlig kommer på rigtig mange besøg de kommende år. Sønnike glæder sig. Han får et ekstra rum – og vi stiller det selvfølgelig til rådighed, så vi kan holde lidt længere på ham. For hvad sker der, når han også forlader reden? Uha, en skræmmende tanke. Så vi gør, hvad vi kan for at holde på ham.

René Skau Björnsson, direktør, Silkeborg Boligselskab. 

Imens hører vi ind imellem fra datteren. Hun stortrives i friheden og uden forældrenes evige bevågenhed og spørgelyst. Hun har heldigvis også hurtigt fundet ud af fordelene ved et køleskab der automatisk blev fyldt, toiletpapir der altid var i skabet, maden der ofte stod på bordet klar til at blive spist og alle de andre fordele, der er ved at bo hos forældrene. Men friheden vejer stadigvæk tungere for hende.

Selv om vi har meget ondt af os selv og synes, det er synd for os, at vores datter er flyttet. Så er der nu også noget skønt og livsbekræftende over at sende næste generation ud i den store verden. Vi prøver at give slip og gør det med stolthed og glæde, for vi kan jo godt se, at vores lille pige, nu er en moden og voksen kvinde, der sagtens kan stå på egne ben. Selvfølgelig takket være to gode, forstandige og dygtige forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce