Annonce
Debat

Når corona får ja-hatten på igen

Gunhild Weisbjerg, psykoterapeut og foredragsholder. Foto: Kim Haugaard selvskrevet
Annonce

I mit første skriv i 2021 giver det mening at se tilbage på året, der gik, og på den måde sige farvel og tak. Et tilbageblik på et år, som blev helt anderledes end nogen af os kunne forstille os. Jeg ønskede for 2020 et år, hvor vi trænede taknemmelighed. Og vi fik brug for denne øvelse. Undskyld, kære læsere, hvis I er trætte af al mit skriveri om taknemmelighed, men det er for mig det mest brugbare at gribe til, når livet går en i mod. I skrivende stund er der endnu en gang stor grund til at være taknemmelig over at leve i Danmark, når man tænker på de skamfulde og meningsløse begivenheder, der udspillede sig i USA i sidste uge. ”Den 6. januar 2021 vil skrive sig ind i USA's historie som en skændsel”, udtrykte en amerikansk politiker.


Og lige i øjeblikket giver det god mening at holde ud og rette ind. Lyset er forude. Nu er der hele to vacciner til rådighed.

Gunhild Weisbjerg, psykoterapeut og foredragsholder.


Ja, et farvel til et 2020, hvor vores normale hverdag var mere eller mindre i undtagelsestilstand. Som mit barnebarn Valdemar på fem år sagde før jul: "Corona siger nej til svømmehal, corona siger nej til fodbold, corona siger nej til biograf, corona siger næsten nej til alting." Og i dag med de seneste restriktioner har corona sagt endnu mere nej. Derfor tænker jeg også med taknemmelighed tilbage på en hyggelig juleaften, hvor vi var hele ni personer sammen. En juleaften, som søn og svigerdatter for første gang havde påtaget sig eneansvaret for - min opgave bestod kun i at lave sovsen. Det hele var så hyggeligt. De yngste børnebørn lod sig lægge i seng uden protester, glade og tilfredse med aftenens høst af julegaver og juleguf.

Nu er vi så i gang med det forhåbentligt sidste lange seje træk mod corona. Og jeg har tillid til, at vi som nation nok skal klare det. Som Søren Kirkegård siger et eller andet sted: ”Det er utroligt, hvad et menneske kan udholde, blot det føler, der er en mening med modgangen." Og lige i øjeblikket giver det god mening at holde ud og rette ind. Lyset er forude. Nu er der hele to vacciner til rådighed. ”Lys for enden af tunnelen” er et af de hyppigste anvendte udtryk i TV af vores coronaeksperter, siden vaccinen var på trapperne. Vores statsminister spåede forsigtigt om en lysning af situationen omkring påsken.

Gunhild Weisbjerg, psykoterapeut og foredragsholder. 

Jeg håber så meget, at vores statsminister får ret, så denne klummes overskrift manifesterer sig. Overskriften stammer fra den 29. december, endnu en af de våde og mørke dage, som december havde så mange af. For mig en særlig mørk dag, fordi det kunne have været min ældste afdøde datters fødselsdag. Jeg fulgtes i det triste vejr med Valdemar og udtrykte min længsel efter lys og forår. Forår, så vi kunne komme på verdens bedste legeplads, som meget tilfældigt ligger i Veriparken.” Ja, Farmor, når corona får ja-hatten på igen,” lød det fra den femårige.

Lad os som nytårsforsæt have ja-hatten på til at følge de restriktioner, landets fremmeste sundhedseksperter anbefaler, så 2021 ikke bliver endnu et ”forsømt forår”. Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce