Annonce
Blog

Når døden kommer tæt på

Det er ikke rimeligt, at en så forholdsvis ung mand - gennem livet sund og rask, fra alle sider værdsat og elsket, aktiv og livsglad, klarsynet og humoristisk - skal dø kun et par måneder før sin 60 års fødselsdag.
Annonce

Nu er Krebsen så død. Ikke overraskende, for han har været alvorlig syg gennem det seneste år. En aggressiv, uhelbredelig cancer tog livet af ham. Han blev kun 59 år gammel.

Nogle dødsfald er mere uforståelige end andre. Nogle kommer tættere på end man umiddelbart bryder sig om. Nogle berører én dybere.

Sådan har jeg det med Krebsen. Han var ni år yngre end mig, men vi havde, hvad man godt kan betegne som et livslangt venskab. Det var nu ikke specielt for mig, for Krebsen var på samme måde overfor hele sin store vennekreds – og var simpelthen prototypen på sit eget stjernetegn:

Krebsen er en god og kærlig ven, der har en naturlig omsorgsfuldhed og opmærksomhed overfor sine medmennesker. Venskaber har stor betydning for Krebsen og han har en stærk vennekreds, som er opbygget igennem mange år. Krebsen er god til at holde fast i de gamle venner og lader ikke venskaber løbe ud i sandet. Krebsen bruger tit sin stærke intuition til at mærke, hvordan andre har det og fornemmer hurtigt hvordan han bedst kan hjælpe dem.

Selv til allersidst, da sygdommen havde gravet sig helt ind i marven på ham, bevarede han overblikket, værdigheden og empatien overfor alle andre. Altid gav han mere end han tog.

Krebsen var i det hele taget den bedste til alt, hvad han beskæftigede sig med. Af profession var han advokat og var god til det. Rigtig god endda, hvilket hans klienter blandt landets største virksomheder vil være villige til at skrive under på.

Han var sportsmand af Guds nåde, og han elskede dramaet, fighten og kammeratskabet. Han startede som syvårig som fodboldspiller, men det var som håndboldspiller han skabte sig en fornem karriere på højeste niveau. Over 100 divisionskampe med op mod 400 målscoringer. Sideløbende var Krebsen en fremragende tennisspiller og var i øvrigt heller ikke helt ueffen til golf, alpin skisport og cykelløb.

Hjerteklubben var den fra 1880 – og selvom Krebsen her fik den ene store idræts- og venskabsoplevelse efter den anden, så gav han alligevel mere tilbage til klubben end han fik. Ud over de fornemme repræsentationer på idrætsbanen sad han også gennem 32 år i foreningens hovedbestyrelse, mestendels som den uvurderlige juridiske rådgiver. Blandt mange kloge dispositioner var han en af de vise fædre bag sidste års opførelse af det nye og imponerende flotte klubhus på anlægget i Fredensvang.

Og det blev påskønnet: Tre uger før Krebsen afgik ved døden blev han ved en højtidelighed i forbindelse med klubbens hovedgeneralforsamling udnævn til Æresmedlem af den næsten 140-årige idrætsforening. Som blot nummer 24 af slagsen. Kun giganterne opnår denne titel.

Det er ikke rimeligt, at en så forholdsvis ung mand - gennem livet sund og rask, fra alle sider værdsat og elsket, aktiv og livsglad, klarsynet og humoristisk - skal dø kun et par måneder før sin 60 års fødselsdag. Han kæmpede til det sidste for at kunne føre sin datter til alters ved hendes bryllup, men på selve dagen måtte han melde fra og blive i sengen. Kræfterne slog ikke til. To dage efter udåndede han.

Hvorfor, min Gud – hvorfor er du ind imellem så urimelig? Lige nu er jeg vred på dig og skal bruge lidt tid, før jeg igen vil tale med dig.

Jeg tænker på i hundredvis af timer i Krebsens selskab. På håndboldbanen, i omklædningsrummet, i bestyrelseslokalet, ved vores sommerboliger i Gl. Skagen. Sammen med andre klubkammerater eller sammen med vore hustruer og børn. Stjernestunder, som nu vil blive gemt som juveler i erindringen. Der er rigeligt til både tårer og smil – men også til stor, larmende latter.

Jeg havde en lang snak med ham i telefonen otte dage før han døde. Han lød beundringsværdig frisk. Vi fik vendt en stor del af vores fælles liv, men blev ikke færdige. Derfor aftalte vi, at skulle mødes og drikke en kop kaffe sammen ugen efter. Det nåede vi ikke, så det er udsat til engang i fremtiden – hvor vi helt naturligt skal mødes igen.

Lars Svendsen, skribent og foredragsholder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce