Annonce
Østjylland

Når eksklusionen er så bombastisk, bliver man lidt stille

Annonce

Læserbrev: Som medlem af handicaprådet i Odder og Letbanens tilgængelighedsudvalg ville jeg gerne være med til indvielse af Letbanen Odder-Aarhus.

Jeg har et handicap, hvorfor jeg er kørestolsbruger. Lørdag 8. september, da indvielsen fandt sted, stod regnen ned i stride strømme, og det var derfor med nogen besvær, jeg nåede om til perronen til kl. 9.30.

Honoratiores med vores borgmester i spidsen besluttede at gå ind i letbanetoget med hele ceremonien, men det var ikke for os i kørestol på grund af for stor højdeforskel mellem tog og perron.

Vi søgte læ under et halvtag ved stationsbygningen. Vi kunne ikke høre noget som helst, men det var dog muligt at høre klapsalver inde fra toget.

Det vakte dog lidt munterhed, at en behjertet mand kom med en bakke lækre kransekager og spurgte, om vi havde lyst til lidt vandkringle.

Da ceremonien inde i toget var overstået, holdt der et tog ved siden af, som var beregnet til gratis tur til Aarhus og hjem igen.

Da os i kørestol nåede om til toget, viste det sig, at der var et gab på over 15 cm mellem tog og perron, så det var ikke muligt at komme med.

En ung pige i kørestol, der er bosat i Odder, havde aftalt med sine forældre, der bor i Silkeborg, at de sammen skulle have en jomfrutur med letbanen. Det var ikke muligt, og de gav tydeligvis udtryk for stor frustration.

Avisen var klar over fadæsen med det store gab, så de var på pletten med journalist og fotograf. I øsende regnvejr fik de taget billede og stillet os enkelte spørgsmål, som man kunne se og læse i Odder Avis i sidste uge.

Jeg sad tæt på indgangen til toget og kunne se, at de mange mennesker, der stod inde i toget, undrede sig, og en mand sagde til sin kone: "De kan da ikke komme ind... Hvad er det da for noget, det må de da se at få ordnet."

Jeg forsøgte at få kontakt med letbaneføreren for at høre, om der var en rampe i toget, der kunne lægges ud, men pludselig smækkede dørene i, og toget kørte.

Os i kørestol blev efterladt på perronen.

Når eksklusionen er så bombastisk, bliver man lidt stille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce