Annonce
Navne

Når legende er et passende ord

<p>Sportsjournalist Claus Borre fylder 70 år tirsdag 28. oktober. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix</p>

Claus Borre satte som journalist, kommentator, vært og redaktionschef sit præg på de største sportsbegivenheder i dansk TV.

Fortællingen om sport i danskernes fjernsyn i 80erne, 90erne og 00erne rummer næppe personer med større gennemgående indflydelse end Claus Borre.
Annonce
Sportsjournalist Claus Borre fylder 70 år tirsdag 28. oktober. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Man skal passe på med at udvande legendebegrebet. Men med dagens 70-års fødselar behøver man ikke bekymre sig. Claus Borres 28 år i Danmarks Radio fra slutningen af 70erne til 2005 gjorde ham til en af dansk sportsjournalistiks legender. Borre satte som journalist, kommentator, vært og redaktionschef sine tydelige aftryk på de største sportsbegivenheder i dansk fjernsyn.

Skabte Sportslørdag

Han skabte Sportslørdag tilbage i 70erne bygget op om engelsk tipsfodbold. Han var lyden af Formel 1 og formidler af utallige OL-oplevelser fra ikke mindst svømmearenaer og bokseringen. For mange står boksefinalen i letmellemvægt ved OL i Seoul 1988 som et absolut Claus Borre-højdepunkt, da hjemmebanebokseren Park Si-Hun ufortjent blev udråbt som vinder mod en italiener.
»Nej, neeeej... Det er en skandale, mama mia, skriger den italienske kommentator. Det er simpelthen det rene tyveri. Det er det rene tyveri, en skandale, en skamplet på koreansk boksning og på arrangementet,« lød den personlige indignation fra Borre.

Elev på Helsingør Dagblad

Han fik sin journalistiske uddannelse som elev på Helsingør Dagblad, hvorom han til Euroman har fortalt, at han lærte, at hvis han ville frem, måtte han passe på sig selv og arbejde for sig selv.
»Onde tunger vil sikkert sige, at det har jeg været god til at leve op til.«
Han kom til Ritzaus Bureau og senere Berlingske Tidende, hvor han var ansat i ti år, inden Gunnar »Nu« Hansen ringede og foreslog ham skiftet til Danmarks Radio.
Da Claus Borre forlod DR i 2005, var han på vej til at blive kandidat til Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, men uenigheder betød, at det aldrig blev til mere end planen. Han fungerede fra 2005 til 2007 som direktør i fodboldklubben B93.

Kommentator for Viasat

I dag kommenterer han boksning for Viasat, men har også sit eget selskab, der tilbyder bl.a. medietræning, artikelskrivning og foredrag.
Claus Borre blev i foråret 2012 opereret for kræft i ryggen. Han fortalte et år efter til BT om sygdommen:
»Jeg er ikke syg, men jeg bliver aldrig rask. Det kan bryde ud når som helst igen, og derfor holder de også øje med mig. (...) Jeg har så meget at leve for. Jeg har en dejlig kone, fire skønne børn og fire børnebørn.«
Claus Borre har to børn fra første ægteskab og to fra sit nuværende ægteskab med Lone.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce