Annoncørbetalt indhold

Når "Mixies" lyskegle falder, skal der være ro

Han er en ægte menneskelig polyfilla. Han er 47 år, kalder sig "Mixie" og er i sit job med til at sikre, at gæsterne får en god oplevelse.

Annonce

En lyskegle rammer en flok drenge foran scenen.
De er urolige og skubber til hinanden.
På scenen flyder ordene fra kunstneren Kesis mund. Det handler om "Nye Produkter", forstår man.
Lyskeglen fanger tydeligt den urolige drengegruppe.

I den anden ende af lyskeglen står Michael Madum.

Med lyset fra den skarpe lygte og med håndtegn får han drengene til at falde til ro, så alt igen ånder fred og fordragelighed i Tivoli Friheden. Så meget som det kan på en aften med tusindvis af koncertgæster og en af tidens store navne i højttalerne.

Aftenens tjans som vagt ved en af de mange årlige Fed Fredag-koncerter i den aarhusianske forlystelsespark er et af flere for Michael Madum.
Eller "Mixie" som han bliver kaldt.

Faktisk er det formentlig kun på lønningskontoret, at de kender 47-årige Michael Madums rigtige navn.

Frihedens polyfilla

Han er en af den slags ansatte, der er uundværlige, fordi han lukker huller flere steder. En slags Tivoli Frihedens polyfilla.

Egentlig er han uddannet pædagog, men en sklerosesygdom gjorde det nødvendigt for ham at skifte job, og da en god bekendt tilbød en ansættelse i Tivoli Friheden for otte år siden, slog han til. Og forlystelsesparken har sat sig under huden på ham i en grad, så det er mere end et job, der blot giver penge på lommen og smør på brødet.

Tingene skal fungere, og gæsterne skal have en god oplevelse, lyder mantraet.

- En god dag er, når alle gæster og ansatte er glade og tilfredse. Så er jeg også tilfreds, fortæller "Mixie".

Håndterer alle slags gæster

På koncertdage i Friheden holder han til på det smalle stykke fra scenen og ud mod publikum. Sammen med andre vagter har han omtrent én meter at gøre godt med, og det stykke skal holdes frit, så kunstnerne på scenen kan levere varen upåvirket.

Samtidig holder vagterne øje med publikum, og selvom der som regel er fredeligt i Friheden, så sker det, at han lige må minde gæsterne om, at det er en familiepark, de besøger.

- Når det er kunstnere som Sivas og Kesi, der er på besøg, så er der enkelte gæster, der vil bøvle lidt. Det sker nogle gange, at vi lige skal ud og skille folk ad. Til gengæld er det et helt andet publikum til eksempelvis Johnny Madsen. De er ældre og mere tørstige, men det hører til sjældenheder, at der for alvor er ballade, forklarer "Mixie".

Hvepsestik og børn, der er blevet væk

Det forskelligartede publikum siger også noget om de udfordringer, der følger med det at være vagt i Friheden.

- På hverdage er der aldrig ballade. Der hjælper vi til gengæld gæster, der har fået eksempelvis et hvepsestik, eller børn, der er blevet væk fra deres forældre, fortæller han velvidende, at han i de situationer skal have helt andre pædagogiske redskaber i spil.

- Det hører med til jobbet. Jeg kan godt lide, at dagene og opgaverne veksler meget, siger altmuligmanden, der særligt husker én dag på jobbet:

- Vi havde en dag med tre ambulancer på ganske kort tid. Det var hektisk. Én gæst havde fået et epilepsianfald, en anden havde brækket benet. Det var en lidt speciel dag, hvor vi lige trak vejret dybt ind, da det var overstået. Men ellers er der som regel fredeligt og roligt, fortæller han.

Flere job i parken

Når "Mixie" trækker af den hvide vagtskjorte, så venter et af hans andre job i parken.

Som chef for fødevarelageret er det hans opgave at sørge for, at de mere end 15 forskellige spisesteder - fra gourmet over fastfood til luksuspizzaer fra Michelinkokken Wassim Hallal - er forsynet med alt fra remoulade til tomatsauce.

- Men det kan også lige så godt være en kaffemaskine, der er gået i stykker i en af butikkerne. Så kigger jeg lige forbi for at se, om jeg kan lave den, fortæller han.

Tivoli Friheden er på mange måder vokset de seneste år. Særligt efter, at det er blevet muligt - og ikke mindst populært - at holde både Halloween og Jul i Tivoli. Men end en halv million gæster kiggede ind sidste år, og det giver ekstra arbejde i hele parken.

Fra den del af de ansatte, der pynter op, til de ansatte, der betjener de mange forlystelser.

Travlheden har "Mixie" også mærket. Ikke mindst på timetallet.

- Jeg arbejder i perioder mange timer på en uge. Nogle gange op til 70 timer. Særligt om sommeren, når vi har højsæson. Det er et job, hvor man arbejder, når andre har fri. Det skal man være indstillet på, lyder det fra manden, der lukker huller i byens forlystelsespark.

Denne artikel er sponsoreret af Tivoli Friheden, som sætter fokus på spændende og forskellige oplevelser for enhver smag.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.