Annonce
Aarhus

Når nøden er stor: Bilka og Martin Ib laver mad til hjemløse

Kirkens Korshær laver og serverer hver dag 200 måltider til byens hjemløse. På grund af en ombygning kan det ikke lade sig gøre i omkring seks uger. Et problem, som Bilka og madentreprenøren, Martin Ib, nu har løst. Bilka donerer råvarer, som Martin Ib forvandler til varme måltider. Privatfoto
Flytning og ombygning betød, at Kirkens Korshær ikke kunne bespise hjemløse i seks uger. Så trådte Bilka og Martin Ib til.

AARHUS: Hver dag året rundt laver Kirkens Korshær 700 måltider varm mad til byens hjemløse. Omkring 70.000 måltider bliver det til om året.

Derfor var gode råd dyre, da en flytning og en ombygning gør madlavningen umulig i seks uger.

Heldigvis var der hjælp at hente hos Bilka og madentreprenøren, Martin Ib.

Annonce

Bilka donerer råvarer for 200.000 kr., og dem laver Martin Ib godt 6500 varme måltider af. Det foregår i et storkøkken i Lystrup, hvor Gartnergården i Langå har opstillet en køletrailer, så råvarer og færdigproduceret mad kan holdes på de temperatuer, sundhedsmyndighederne foreskriver.

Det er i perioden fra 19. april og mellem tre og seks uger frem, at Bilka og Martin Ib sørger for mad til de hjemløse.

Fællesskab og sundhed


Når man er hjemløs og udsat, er et godt måltid mad vigtigt både for fællesskabet og sundheden

Niels Bjørnø, leder Kirkens Korshær


Danske Bank, Danske Commodities, ISS Danmark og Kuehne&Nagel bidrager også med frokostkuverter fra deres kantiner.

- Når man er hjemløs og udsat, er et godt måltid mad vigtigt både for fællesskabet og sundheden. Vi er enormt taknemmelige for den store støtte, erhvervslivet i Aarhus viser os, så vi stadig kan tilbyde god og sund mad, selv om vi står i flytterod de kommende uger, siger Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Flytterodet skyldes, at Kirkens Korshærs bygning på hjørnet af Klosterport og Nørre Allé skal bygges om og blive til et ungehus for socialt udsatte og hjemløse mellem 18 og 30 år.

Det lader sig gøre, fordi Kirkens Korshærs varmestue, der også ligger i bygningen, skal flyttes til pavilloner ved Godsbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce