Annonce
Debat

Når nedlukningen rammer Hørsholm og Gellerup: Der er en tankevækkende forskel på reaktionen fra omverdenen

"Det, der har fået mig til tasterne, er den reaktion - eller mangel på samme - fra omverdenen sammenlignet med lignende tilfælde i f.eks. Ishøj, Gellerup og Vollsmose. Diverse politikere fra højrefløjen er påfaldende tavse, og det samme er deres klakører i medierne", skriver Jens Jørgen Jørgensen. Arkivfoto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

DEBAT: Endnu engang blev en ghetto i Danmark ramt af omfattende smitte med nedlukning til følge. Denne gang var det velhaverghettoen Hørsholm, kommunen med landets højeste indkomst pr. borger, der blev lukket ned.

Smitten varr her kommet fra ni elever fra Rungsted Gymnasium - et af det højere borgerskabs epicentre - der havde været samlet for at se en fodboldkamp i tv. Om man her havde fulgt almindelige retningslinjer for samvær, skal jeg ikke kunne sige.

Det, der har fået mig til tasterne, er den reaktion - eller mangel på samme - fra omverdenen sammenlignet med lignende tilfælde i f.eks. Ishøj, Gellerup og Vollsmose. Diverse politikere fra højrefløjen har været påfaldende tavse, og det samme var deres klakører i medierne.

Annonce


Man må sammenhængende konstatere, at covid-19 kan ramme høj som lav - men omgivelsernes reaktion herpå er mildt sagt forskellig.


Jeg har ingen udskamning af gymnasieeleverne set eller hørt - måske, fordi jeg holder mig langt væk fra sociale medier - og det er heller ikke mit ærinde med dette indlæg. Den eneste reaktion, jeg har hørt, var fra Hørsholms borgmester, der beklagede, hvordan nedlukningen ramte erhvervslivet. Det vil enhver borgmester nok sige i en sådan situation - og i øvrigt er det da heller ikke særlig heldigt.

Man må sammenhængende konstatere, at covid-19 kan ramme høj som lav - men omgivelsernes reaktion herpå er mildt sagt forskellig. Tankevækkende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce