Annonce
Leder

Når politikerne lytter til borgerne

Forslaget kom frem på et borgermøde i forbindelse med seneste kommunalvalg, og det er godt set af politikerne, at de er gået med på tankerne og ideen.

Annonce

I Kolt og Hasselager kan de glæde sig over, at de i overskuelig fremtid får en kunstgræsbane til fodbold.

Sådan ser det ud, og det er tiltrængt.

Både Kolt-Hasselager IFs haltider og fodboldbaner er hårdt belastet, og når kunstgræsbanen kommer, kan der spilles på den hele året. Det betyder blandt andet, at de fodboldspillere, som plejer at træne indendørs om vinteren, nu kan rykke udenfor og give plads til andre idrætsgrene i hallen.

Samtidig kan lærere og elever på Bavnehøj Skole i Hasselager komme udenfor og dyrke løb, rundbold og andre boldspil, hvis de har lyst. De skal ikke løbe i mudder, søle eller på frosset underlag, selv i de perioder, hvor vejret er allerværst. De kan bruge kunstgræsset.

Endnu er pengene til kunstgræsset ikke endeligt bevilget. Men på mandag drøfter Aarhus Byråds magistrat sagen, og derefter skal den i byrådet.

Når den er kommet så langt, tyder alt på, at den bliver en realitet.

Det bemærkelsesværdige er, at det ikke er politikerne, men borgerne i Hasselager og Kolt, som har fået ideen til, at boldbanerne ved den nu nedlagte Kolt Skole kunne sælges, fordi der ikke længere er omklædningsrum på stedet, efter at Kolt Skole er lukket.

Borgerne mente, at en del af overskuddet på salget kunne gå til at lave en ny bane af kunstgræs i Hasselager der, hvor der nu er en bane af grus. Den slags gider ingen spille på mere.

Hvor klubberne, der får kunstgræs, normalt får 3,1 millioner kroner af de cirka fem millioner kroner, der skal til at lave en bane af kunstgræs af Aarhus Kommune, så mente, folkene i Hasselager, at når de nu undværer banerne i Kolt, burde de kunne få hele beløbet til en bane af kunstgræs i Hasselager.

Godt set og godt tænkt.

Forslaget kom frem på et borgermøde i forbindelse med seneste kommunalvalg, og det er godt set af politikerne, at de er gået med på tankerne og ideen. Nogle slog sig i tøjret i begyndelsen, men nu ser det ud til, at der bliver enighed. At der så også bliver penge til gunst for skolen er bare en ekstra bonus.

Hans Petersen, journalistFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Annonce