Annoncørbetalt indhold

Når sorgen rammer - sådan kommer du bedst igennem perioden efter et dødsfald

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er altid svært at miste, og det er særligt svært, hvis det er én, som har stået dig meget nær, som går bort. Når sorgen rammer, kan det være enormt svært at forholde dig til alle de praktiske ting og beslutninger, som følger i kølvandet på et dødsfald. Hvis det har været længe undervejs, har afdøde måske haft mulighed for at udtrykke sine egne holdninger til tingene, inden vedkommende gik bort. Men ofte sker dødsfald helt uventet og ud af det blå, og så skal man som pårørende tage stilling til en hel masse ting, som man måske slet ikke kan overskue. Herunder giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan lette processen for dig selv.


Annonce

Lad bedemanden hjælpe dig

Én af de første praktiske ting, der skal sørges for, når en pårørende dør, er at ringe efter en bedemand. En bedemand kan hjælpe dig med langt de fleste praktiske ting vedrørende døden og begravelsen, og derfor kan det være en stor lettelse at inddrage en bedemand umiddelbart efter dødsfaldet. En bedemand kan sørge for alt fra kistelægning til transport af urne fra krematoriet, og det kan være en stor hjælp, at man ikke selv skal sørge for den slags.


Mange ved dog ikke, at en bedemand faktisk ikke er obligatorisk. Du kan selv bestemme, om du vil inddrage en bedemand eller ej. Hjælpen fra en bedemand er nemlig ikke billig, men det er i mange tilfælde prisen for at kunne fokusere på den sorg, man er i gang med at gennemgå. Hvis der er enkelte dele af processen, du selv ønsker at ordne - eksempelvis bestille kistedekoration - så kan du sagtens få lov til det, og du skal dermed ikke betale bedemanden for denne opgave.


Brug hjælpen omkring dig

Du behøver ikke at bearbejde din sorg på egen hånd. Det kan for mange være rigtig svært at vide, hvordan man bedst kommer helskindet over på den anden side. For når den afdøde aldrig kommer tilbage, hvordan kan man så begynde at hele? Her kan du have stor gavn af at benytte dig af hjælpen, der er at finde omkring dig. Det kan sagtens være, at det du har brug for er at tale meget med andre, som kendte den afdøde, og dele gode minder.


Andre kan have brug for hjælp fra en psykolog eller måske en præst for at komme helt i bund med sine følelser. Mange benytter sig også af sorggrupper, hvor de deler deres tanker med andre, som har stået eller står i en lignende situation. Du skal ikke tro, at der findes én rigtig måde at bearbejde sin sorg på. Det, som virkede for en anden, virker måske ikke tilsvarende for dig, og det er okay. Mærk efter og find den rette hjælp for dig.


Lad ikke arven skabe splid

Man ser det desværre alt for ofte. Familier, som ellers altid har været fuldstændigt velfungerende, bliver griske, når først arven kommer i spil. Alle vil have deres del, og der er bare ikke nogen, der vil snydes. Det kan dog skabe langvarige og vedvarende problemer i en familie, hvis man lader det komme så vidt.


Hvis ikke der er et klart testamente, og der er uklarheder omkring, hvem der er berettiget til hvad, så bring en mægler i spil. Naturligvis kan man også altid hente hjælp til spørgsmål og lignende hos skifteretten. Hvis i opdager, at grådigheden tager overhånd, så bring en upartisk mægler ind i debatten, så ingen går derfra som uvenner.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.