Annonce
Østjylland

Når sved rimer på succes

Tine Stabe træner sammen med ligesindede hver mandag og torsdag på græsset bag Glasmuseet. Foto: Jens Thaysen

Camilla Lykke håbede på otte tilmeldte, da hun i maj lancerede Outdoor Fitness Bootcamp i Ebeltoft. Nu sveder 38 med, og konceptet vender tilbage efter ferien.

»Det er godt, at jeg har en god forsikring«.

Annonce
Camilla Lykke (i baggrunden) har taget initiativ til Outdoor Fitness Bootcamp i Ebeltoft. Konceptet vender tilbage efter sommerferien. Foto: Jens Thaysen

Konstateringen kommer fra kvinden, der netop har taget hul på at hoppe over 18 ligesindede, der ligger på rad og række på græsset. Kvinden skal ikke klare alle 18 i ét hop, men kan forcere en motionist ad gangen.

Hop, hop. Outdoor Fitness Bootcamp i Ebeltoft er for alle og har kørt siden maj. Foto: Jens Thaysen

»Ned med den røv,« udbryder hun grinende undervejs til en liggende. Både det hop og alle øvrige anstrengelser klares, uden at nogen lider overlast, så forsikringen bliver der ikke brug for i denne ombæring.

Det er torsdag allersidst på eftermiddagen. Vi befinder os på græsset ved Horisonten bag Glasmuseet i Ebeltoft. Her samler Camilla Lykke, der er personlig træner og fitnessinstruktør, motionister to gange om ugen.

»Godt kæmpet« og »I er så seje«, råber den 25-årige træner med jævne mellemrum, mens kvinderne sveder sig gennem en time spækket med forskellige øvelser.

Outdoor Fitness Bootcamp hedder konceptet, og det henvender sig til alle. Der er plads til både hende, der er vant til at dyrke motion, og ham, der på grund af et ømt knæ holder en ekstra pause.

»Alle kan være med og gøre det i eget tempo. Man kæmper ikke mod andre, men kun mod sig selv,« siger Camilla Lykke, der har haft sin opvækst i Ebeltoft og i dag bor i Aarhus. Hun er noget af et energibundt. Få dage inden denne seance har hun gennemført en halv ironman, hvilket er ensbetydende med 1,9 km svømning, 90 km på cykel og 21,1 km løb.

Gentager succesen

Camilla Lykkes initiativ har i den grad fået fat i Ebeltoft. Det begyndte med et opslag på Facebook i maj. Tilbuddet lød på to ugentlige træninger i seks uger.

»Hvis der kom otte, ville det være en succes. Nu er der 38 fordelt på to hold,« siger Camilla Lykke og tilføjer:

»Jeg er virkelig glad for den store opbakning. Det er meget overvældende«.

De seks ugers træning går på hæld, men allerede nu tør Camilla Lykke godt love, at konceptet vender tilbage til august. Selv om der kun er kvinder, da avisen kigger forbi, er mændene velkomne. Faktisk er der er par hankøn på det andet hold, Camilla Lykke kører i Ebeltoft.

Mens der tages armbøjninger, hoppes, kravles og løbes, er to drenge i gang med at udforske den nærliggende legeplads. Det er to af motionisterne, der har taget arvingerne med.

»Jeg har i forbindelse med promoveringen lagt op til, at man sagtens kan have sine børn med. De kan være med til det, de gider, eller lege på legepladsen,« siger Camilla Lykke.

For alle

Tine Stabe og Sabine Posch, begge fra Ebeltoft, nyder de to ugentlige træninger.

»Jeg savnede at dyrke noget udendørs motion,« fortæller Tine Stabe som begrundelse for, hvorfor hun er med.

»Det er rigtig godt. Alle kan være med, og man kan se, hvordan folk har rykket sig i løbet af forløbet,« siger Tine Stabe og beretter, hvordan folk, der i begyndelsen ikke kunne løbe en hel omgang, nu klarer turen i fin stil.

Sabine Posch er også fuld af lovord:

»Det giver et fedt boost, og det er godt, at alle kan være med. Camilla gør det rigtig godt«.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce