Annonce
Aarhus

Nægtede alkotest: Kvinde bragede ind i lejlighed og skød skylden på sandal

En 26-årig kvinde sad søndag formiddag fastklemt mellem et træ og en bygning på Bredstrupvej i Aarhus N. Fotos: Google Street View/Kim Haugaard

26-årig kvinde kørte ind i bygning i det nordlige Aarhus og blev anholdt, da hun nægtede at deltage i en alkometertest.

AARHUS: Søndag formiddag fik beboerne i en ejendom i det nordlige Aarhus en mindre forskrækkelse.

En 26-årig kvinde kørte rundt på Brendstrupvej omkring klokken 10.00, da hendes sandal, ifølge hendes egen forklaring, sad fast i speederen. Hun mistede derfor kontrollen over bilen, som endte i en ejendom med lejligheder, hvor både bygningen og et lille træ blev ramt.

Sammenstødet var så voldsomt, at kvinden sad fastklemt, indtil ambulancen kom frem. Hun slap dog uskadt fra uheldet.

Da politiet ankom til stedet, mistænkte de kvinden for spirituskørsel, da hun snøvlede og havde røde øjne. Hun blev kort efter anholdt, da hun nægtede at deltage i en alkometertest.

Hun er nu sigtet for spirituskørsel, og en blodprøve skal vise, om hun havde en promille over det tilladte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce