Annonce
Debat

Nærdemokrati - al magt til folket

Vi har de seneste år oplevet, at vores (skatteydernes) penge bliver brugt på prestigeprojekter, overflod af DJØF'er-lønninger og bureaukratisk kontrol.

Nærdemokrati vil få styr på hovedløse projekter og ansvarsløse politikere, som ikke forstår, at de penge, der bliver brugt, er penge, vi alle skal arbejde for.

De seneste årtier har samfundet gennemgået en omfattende centralisering af magten. Vores lokale politikere har reelt ikke meget at sige. Hvis vi vil have ændringer i vores lokale skoler, institutioner eller sundhedssystemer, skal vi søge om det i Folketinget eller EU. Ændringerne bliver så også påtvunget alle andre skoler, fordi systemet tænker i søjler og standardisering, hvor én ændring betyder ændring for alle.

Centralisering betyder, at vi ingen indflydelse har i lokalsamfundet. I Skanderborg Kommune har vi f.eks. Galten, Hørning og Ry, som har mistet deres lokale stemme, centrum og identitet på baggrund af et lokalt prestigeprojekt i Skanderborg, som skal "samle" kommunen i én bygning.

Centralisering kvæler initiativ, innovation og kreativitet og gavner kun bureaukraterne og magtgriske mennesker i staten og EU. Decentralisering betyder, at vi får magten ud lokalt til borgerne og erhvervslivet. At vi får et dynamisk samfund, hvor nødvendige ændringer er en mulighed, og at vi ikke bliver mødt af en bureaukratisk stopklods. Vi kan få kreativitet og innovationen tilbage i lokalsamfundet. Vi kan bestemme lokalt, hvordan rammerne for skolerne skal være. Vi kan bestemme rammerne for vores erhvervsliv. Og at vi selv kan bestemme skattetrykket, hvor mange indvandrere vi skal huse i vores kommune, og om udenlandske statsborgere skal have de samme sociale goder, som vi har sparet op til igennem generationer, osv.

Målet med decentralisering er, at de enkelte borgere skal have ret til at bestemme, hvad deres skattepenge går til.

Ingen reelle ændringer er mulige, hvis bureaukratiet står i vejen for udviklingen af vores lokalsamfund. Centralisering overflødiggør befolkningens og erhvervslivets stemmer og fjerner vores demokratiske rettigheder.

Der er stort set ingen forskel på, om man stemmer på venstrefløjen eller højrefløjen. Det er resultatet af en overbureaukratisk stat, hvor betydningsfulde ændringer dør i et hav af regler og bureaukratiske processer og umuliggør initiativ og udvikling på et højere plan. Vil du og din familie have jeres frihed tilbage, så stem på Nye Borgerlige Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce