Annonce
Kultur

Næste års Northside-billet bliver dyrere

Northside Festival meldte sidste år fuldstændig udsolgt af billetter. Til næste års festival stiger prisen stiger med 260 kroner for partout-billetten. Nogle af de første navne er offentliggjort, nemlig Bon Iver, Major Lazer og The Streets. Foto: Axel Schütt

Hvis du har planer om at skulle til Northside-festival næste år, skal du punge ud med flere penge, end du plejer. Prisen på partout-billetten er nemlig steget med 260 kroner siden sidst.

AARHUS: Tre dage med musik, sol og kolde øl bliver dyrere på næste års Northside Festival.

Prisen for sidste års partout-billet var nemlig 1.635 kroner. Men vil du med næste år, skal du af med 1.895 kroner. Altså, en prisstigning på 260 kroner.

Det skal du, fordi festivalen øger dens musikbudget, fortæller John Fogde, talsmand for Northside Festival.

- Prisen på de amerikanske musikere er steget, og konkurrencen om de store navne blandt festivalerne i Europa er blevet større. Derfor er vi nødt til at skrue billetprisen lidt op, hvis vi skal kunne følge med, og opfylde nogle af de musikønsker publikum har, forklarer han.

Northside Festival vil gerne give publikum et af de bedste musikprogrammer nogensinde, lyder det fra John Fogde, der desuden fortæller, at de udvider konceptet 'sideshow' til næste års festival.

Sideshow er et forholdsvist nyt og anderledes tiltag på festivalen, hvor man kan opleve alt fra 'silent disco' til dragshows og slangemennesker.

Annonce

Ingen early bird-billetter

Men hvis du tidligere har købt 'early bird-billetter' (billetter der sælges mange måneder i forvejen til en billigere pris), bliver du nødt til at betale fuld pris til næste års Northside Festival.

Der er nemlig ingen early bird-billetter at få fingrene i i år.

- Det skyldes helt praktisk at vores aftale med den tidligere billetudbyder udløb, og vi derfor kom senere i gang med billetsalget i år, forklarer John Fogde.

Prisen er derfor fast og ændrer sig ikke op mod festivalens start. Hvorvidt det bliver en permanent løsning med billetsalg uden early bird-billetter, ved talsmanden ikke endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce