Annonce
Østjylland

Næste skridt er en idrætsplan

»Nu håber jeg, byrådet vil sætte en politisk retning,« siger Anni Jensen, formand for Idrætssamvirket.

En analyse af idrætsfaciliteterne i Skanderborg Kommune afliver en række myter. Det fastslog Hans Lund i går på et debatmøde med et politikerpanel i Borgernes Hus i Veng.

Hans Lund har været en af initiativtager til, at Idrætssamvirket har fået analyseret idrætsfaciliteterne i kommunen. Og selv om han for nylig er trådt ud af samvirket, gjorde han status for rapporten, der afdækker faktuelle forhold og ønsker i det lokale idrætsliv.

»Før vi fik lavet rapporten, troede vi, at vi havde en af landets dårligste dækninger af idrætsfaciliteter. Det, ved vi nu, ikke passer. Vi ligger cirka på middel - mens vi målt efter jyske forhold ikke ligger helt godt,« sagde han.

Annonce

»Vi havde også en ide om, at mangel på faciliteter resulterer i lav idrætsaktivitet. Det er helt forkert, for vi ligger højt. Rapporten viser også, at det især er børn, det går ud over, hvis der mangler faciliteter. Så efterspørges der mange steder klub- og værkstedsfaciliteter i forbindelse med idrætsanlæg. Og endelig er der store geografiske forskelle på hvor mange borgere, der skal dele en hal,« sagde Hans Lund.

Idrætssamvirkets nye formand, Anni Jensen, deltog også. Og hun ved, hvad hun ønsker nu, hvor området er kortlagt og myterne er aflivet.

»I Idrætssamvirket ønsker vi, der lægges en politisk retning nu, hvor vi har fået fakta på bordet. I kommunen har man hidtil sagt, at man ønskede at have tilstrækkelige og tidssvarende idrætsfaciliteter. Men hvad mener man med det. Det vil vi godt vide.«

»I sidste byrådsperiode blev der pludselig taget en beslutning om at bygge en række idrætshaller som en studehandel for at få opbakning til at bygge et nyt rådhus med dobbelthal på Fælleden i Skanderborg. Dengang blev vi bedt om vores mening to dage før, der blev indgået en budgetaftale om det. Det var reelt en beslutning, der blev taget før, der var et beslutningsgrundlag for det, mener jeg,« siger Anni Jensen.

Var politikerne så parate til at tage ansvaret på sig?

Ikke alle sagde det lige klart. Men John Haarup Laursen (DF) sagde entydigt ja.

»Det handler nu om om lave en planlægning, der rækker 10-15 år frem. Vi kan godt begynde, også selv om der ikke er råd til at lave tingene her og nu,« sagde han.

Jan Krogh Rasmussen (K) var på samme linie.

»Vi skal nu prøve at samle tingene, for vi mangler styring,« sagde han.

Tage Nielsen sagde i stedet, at han glæder sig over, at naturen er den største idrætsfacilitet i kommunen.

»Derfor bør vi lave flere partnerskabsaftaler, så vi kan lave mere i naturen,« sagde han.

Kai Høstrup (S) kom heller ikke direkte ind på planlægning. Men sagde, at han vil kæmpe for, at kommunen får en ny svømmehal med en 50 meter bane - når der på et tidspunkt er råd til det.

Claus Leick (SF) fokuserede som Tage Nielsen på, at flere partnerskaber - også som i Galten om scateboard og i Ry/Skanderborg om søbad.

Jens Szabo ville også gerne støtte et svømmebad, men modsat Kai Høstrup måske flere små end en stor.

Og sådan endte det lidt spredt. Og kun SF tog direkte afstand fra at give topprioritet til bedre svømmefaciliteter - der ellers ifølge undersøgelsen ligger højt blandt ønskerne både for voksne og børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Norddjurs indsamler corona-historier

Annonce