Annonce
Aarhus

"Næste stop ..": Her er letbanens nye lyd

Det bliver århusianske Anna Tholstrup, der er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2016, som skal guide letbanes brugere til de rigtige stoppesteder. Foto: Aarhus Letbane

Det trækker ud med indvielsen af letbanen, men der er styr på stemmen, der skal guide os til det rigtige stop.

Annonce

Letbanen kører ikke på skinner endnu - men det gør til gengæld ding-dong'erne og stemmen, der skal guide os inde i kabinen og annoncere næste stop.

Tonerne er udviklet af virksomheden Sonic Ways i samarbejde med Aarhus Letbane. Sonic Ways er en Aarhus-baseret virksomhed, som er specialiseret i lyddesign.

- Lydlogoet afspejler byens pulserende kulturliv med toner, der bevæger sig ubesværet med en nordisk lethed. Klangen er blød og varm, men alligevel med attack og præcision, så passagerne bliver opmærksomme på den meddelelse, der følger bagefter, siger Søren Dibbern, co-founder i Sonic Ways.

Annonce

En lokal stemme

Stemmen, der skal guide kunderne, tilhører Anna Nøhr Tolstrup, som er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2016. Hendes stemme er blandt andet valgt på grund af hendes århusianske rødder.

- Vi valgte Anna Nøhr Tolstrup stemme, fordi den var lokal og endnu ikke kendt fra hverken tv, film eller radio. Hun taler med en dejlig lethed og har en omsorgsfuld og rar stemme, som er behagelig at høre på, forklarer Søren Dibbern.

Du kan høre Aarhus Letbanes nye lyd her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce