Annonce
Aarhus

Næste udbud af ishuse i Aarhus: Små forpagtere kan få comeback

Teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) fra Aarhus vil gerne sikre, at ishusene betjenes af en række mindre forpagtere. Aktuelt har Frisko givet forpagtningen af ishusene til en enkelt mand. Arkivfoto: Flemming Krogh

Politikere i Aarhus Byråd vil have en klar plan for drift og formål med ishusene. Men på grund af den indgåede kontrakt med Frisko vil det koste kassen at gennemføre ændringer nu og her.

AARHUS: Ishusene i Aarhus skal drives af flere mindre forpagtere.

Det kan blive et krav i det næste udbud af driften af de 11 ishuse i Aarhus.

I hvert tilfælde er teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) tilhænger af en model, der hviler på mere end en enkelt forpagter af alle ishusene.

Det er netop den model, som siden nytår har været en realitet.

- Jeg mener, at vi, når vi fremadrettet indgår kontrakter på området, bør indbygge et krav om, at hovedforpagteren skal videreforpagte kioskerne til flere små forpagtere, siger Bünyamin Simsek i forbindelse med den aktuelle ballade om ishusene i Aarhus.

Annonce

Jeg mener, at vi, når vi fremadrettet indgår kontrakter på området, bør indbygge et krav om, at hovedforpagteren skal videreforpagte kioskerne til flere små forpagtere.

Bünyamin Simsek (V), rådmand

Forbløffet formand

Aarhus Kommunes forvaltning forpagtede fra nytårsskiftet driften af 11 ishuse til Frisko under Unilever.

Tidligere har Frisko givet forpagtningen videre til kioskmænd i de enkelte ishuse, men nu er driften i stedet forenet hos en enkelt mand. Det har udløst voldsom uro, og der verserer to retssager mellem de opsagte forpagtere og Frisko.

Formand Keld Hvalsø (EL) fra Aarhus Byråds udvalg for teknik og miljø har udtrykt forbløffelse over afskeden med de mangeårige forpagtere af ishusene.

Han ønsker en overordnet debat af fremtidens drift af ishusene.

Kostbart farvel

Keld Hvalsø stillede midt i juli en række spørgsmål til sagen.

Svarene fra kommunens afdeling for teknik og miljø er nu parate, og ifølge vurderingerne i teknik og miljø vil det koste Aarhus Kommune dyrt at komme ud af den nuværende femårige kontrakt med Unilever.

Det fremgår også af redegørelsen, at kommunens forvaltning ikke inddrog de nu opsagte forpagtere i forbindelse med forlængelsen af aftalen med Unilever.

I redegørelsen vurderer afdelingen for teknik og miljø også kvalifikationerne hos den ny eneforpagter, Henrik Mensch. Det sker på baggrund af en redegørelsen, hvor Unilever bekriver forpagterens kvalifikationer, baggrund og kompetencer.

Afdelingen med forvaltningchef Tyge Wanstrup som underskriver af redegørelsen konkluderer, at Henrik Mensch er kvalificeret til opgaven.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce