Annonce
Kultur

Næsten 10 gange så mange klager som sidste år: Mange følte sig generet af dette års Northside

Humøret var højt til dette års Northside. Dog knap så meget udenfor pladsen, hvor naboer følte sig generet af larmen. Foto: Axel Schütt

Den netop overståede Northside-festival har i år modtaget næsten ti gange så mange klager som sidste år. En del af klagerne går særligt på lydniveauerne.

AARHUS: Kommunen har modtaget klager som aldrig før over den netop overståede Northside-festival.

80 klager er det blevet til. Sidste år var der tale om 10 til 12 klager, fortæller afdelingschef for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Anders Maltha Rasmussen, til DR:

- Klagerne går primært på lydniveauerne og sluttidspunktet, og så også det, at der var koncerter torsdag og sluttidspunktet for koncerterne på en hverdag, siger han.

Han kan dog også fortælle, at festivalen har overholdt alle krav om støj, lydniveau og sluttidspunkter.

John Fogde, talsmand for festivalen siger til DR, at han er ærgerlig over, at der er nogen, der føler sig generet af festivalen, men påpeger også, at alle krav bliver overholdt.

Annonce

Starttidspunkt skal evalueres

Det var første gang i år, at festivalen blev afviklet torsdag, fredag og lørdag. Tidligere har det været søndag i stedet for torsdag, og hvorvidt, man går tilbage til den model eller ej næste år, skal en evaluering vise, har John Fogde, talsmand for festivalen, tidligere fortalt til avisen:

- Det ligger dog fast, at festivalen vil blive afviklet anden weekend i juni.

Pointen med at placere den sidste festivaldag lørdag i stedet for søndag var, at man ønskede at slutte med et brag lørdag aften:

- Den beslutning var dog ikke en, der blev taget uden diskussion, fortæller John Fogde.

Information om datoer og billetsalg for Northside 2019 vil senere blive meldt ud via NorthSide.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce