Annonce
Aarhus

Næsten 300 hjemløse i Aarhus testet for corona: Ingen er smittet

Hjemløse er særligt udsatte i forhold til coronavirus. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Aarhus Kommune har 18 pladser klar til hjemløse, der skulle blive smittet med corona.

AARHUS: Aarhus Kommune har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital testet 297 udsatte borgere på forsorgshjem og væresteder over de seneste uger. Ingen af dem er blevet testet positiv for corona.

Det er gode nyheder, da udsatte og hjemløse er særligt sårbare over for coronavirus fordi de har en særlig risiko for at blive meget syge, hvis de bliver smittet. De venter ofte meget længe med at gå til læge, og de har stor risiko for at smitte hinanden.

- De udsatte borgere har ofte dårligt behandlede sygdomme, for eksempel lungesygdom, og de kan have et dårligt fungerende immunforsvar. De opsøger ikke selv sundhedsvæsenet, og derfor er væsentligt at finde ud af, om der florerer COVID-19 smitte i den gruppe, siger Christian Wejse, der er afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital og lektor ved Center for Global Sundhed på Aarhus Universitet.

Annonce

Har 18 pladser klar til coronasmittede hjemløse

Lige nu er der altså ingen smittede med corona blandt de testede udsatte og hjemløse. Det skyldes nok især, at de udsattes rejseaktivitet og kontakt med rejsende generelt er begrænset, men det spiller også ind, at der ikke er ses ret meget coronasmitte i Aarhus, og at den seneste måneds nedlukning af Danmark har begrænset smittespredningen.

Hvis der skulle komme nogle positive smittetilfælde blandt de udsatte, er Aarhus Kommune klar.

- Vi har 18 coronapladser på vores forsorgshjem, som står klar, hvis nogle bliver syge, men heldigvis har vi ikke haft brug for dem endnu. Med dagens melding om, at alle er testet negative, kan vi sige, at vi lige nu har styr på COVID-19 i Aarhus, også i udsattemiljøet, og vi bliver ved med at følge situationen.

- Vi har set en stor interesse blandt de udsatte borgere for at blive testet. Det viser, at man tager ansvar for sig selv og hinanden, og det er godt, for vi taler om nogle af de mest sårbare over for sygdommen, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Aarhus Kommune og Aarhus Universitetshospital har aftalt at gentage indsatsen overfor byens udsatte borgere og tage ud og tilbyde test på forsorgshjem og væresteder igen senere i epidemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce