Annonce
Aarhus

Næstformand om sure smileyer i Psykiatrien: - Dybt kritisabelt

- Uanset hvad grunden er til, at egenkontrollen ikke er lavet, er det noget, der skal rettes op på, siger Ango Winther (S). Foto: Flemming Krogh
Ango Winther (S), der er næstformand i Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, er utilfreds med de sure smileys på byens psykiatriske afdeling. Næstformand i regionsrådet, Hanne Roed (R), fortæller, at resultaterne kan skyldes flytning, travlhed og sommerferieafvikling på en presset afdeling.

AARHUS: At Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital i august har indkasseret fem sure smileys for manglende egenkontrol og fem bødeforlæg på 25.000 kroner i alt, vækker harme hos Ango Winther (S), der er næstformand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune.

Han finder det dybt problematisk, at borgerne i Aarhus ikke kan regne med, at afdelingen har styr på kontrolrapporterne.

- Det er jo absolut ikke godt nok. Det kan godt være, at madvarerne har været i orden, men med i regelsættet er egenkontrollerne, og de skal selvfølgelig overholdes, siger Ango Winther.

Han overvejer kraftigt at tage problemstillingen op på et allerede skemalagt møde med regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Det er Region Midtjylland, der står for driften af Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital.

Annonce

Pressede på personale

1. næstformand i Region Midtjyllands regionsråd, Hanne Roed (R), var ikke bekendt med kontrolrapporterne. Hun fortæller, at de sure smileys og bødeforelæggene på Psykiatrisk kan skyldes flytning og det faktum, at det faste personale på den travle afdeling har skullet holde sommerferie.

- Vi vil jo også gerne have, at de kan holde til resten af året. Vi kan jo ikke sige, de ikke må holde ferie, fordi det har været en turbulent tid, hvor man er flyttet. Det tager jo lang tid at komme på plads med så stor en virksomhed. Det (de dårlige kontrolrapporter, red.) kan vi selvfølgelig ikke leve med, men jeg er ret sikker på, at det nok skal falde på plads, siger Hanne Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce