Annonce
Aarhus

Næstformand om sure smileyer i Psykiatrien: - Dybt kritisabelt

- Uanset hvad grunden er til, at egenkontrollen ikke er lavet, er det noget, der skal rettes op på, siger Ango Winther (S). Foto: Flemming Krogh
Ango Winther (S), der er næstformand i Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, er utilfreds med de sure smileys på byens psykiatriske afdeling. Næstformand i regionsrådet, Hanne Roed (R), fortæller, at resultaterne kan skyldes flytning, travlhed og sommerferieafvikling på en presset afdeling.

AARHUS: At Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital i august har indkasseret fem sure smileys for manglende egenkontrol og fem bødeforlæg på 25.000 kroner i alt, vækker harme hos Ango Winther (S), der er næstformand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune.

Han finder det dybt problematisk, at borgerne i Aarhus ikke kan regne med, at afdelingen har styr på kontrolrapporterne.

- Det er jo absolut ikke godt nok. Det kan godt være, at madvarerne har været i orden, men med i regelsættet er egenkontrollerne, og de skal selvfølgelig overholdes, siger Ango Winther.

Han overvejer kraftigt at tage problemstillingen op på et allerede skemalagt møde med regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Det er Region Midtjylland, der står for driften af Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital.

Annonce

Pressede på personale

1. næstformand i Region Midtjyllands regionsråd, Hanne Roed (R), var ikke bekendt med kontrolrapporterne. Hun fortæller, at de sure smileys og bødeforelæggene på Psykiatrisk kan skyldes flytning og det faktum, at det faste personale på den travle afdeling har skullet holde sommerferie.

- Vi vil jo også gerne have, at de kan holde til resten af året. Vi kan jo ikke sige, de ikke må holde ferie, fordi det har været en turbulent tid, hvor man er flyttet. Det tager jo lang tid at komme på plads med så stor en virksomhed. Det (de dårlige kontrolrapporter, red.) kan vi selvfølgelig ikke leve med, men jeg er ret sikker på, at det nok skal falde på plads, siger Hanne Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce