Annonce
Østjylland

Nævninge tiltaler 17-årig for fatalt skoleskyderi i Texas

17-årige Dimitrios Pagourtzis er tiltalt for drabet på ni elever og en lærer på Santa Fe High School i maj.

Et nævningeting i Texas har formelt tiltalt en 17-årig dreng for et blodigt skoleskyderi på Santa Fe High School i delstaten i maj.

17-årige Dimitrios Pagourtzis er også blevet tiltalt for at have gået til angreb på en offentligt ansat, efter han havde åbnet ild mod medstuderende og en politibetjent, der arbejdede på skolen. Betjenten overlevede angrebet.

Dimitrios Pagourtzis har indrømmet at stå bag skyderiet den 18. maj, der kostede ti mennesker livet - ni elever og en lærer.

- Han (Pagourtzis, red.) gav en udtalelse, hvor han indrømmede at have skudt flere personer på Santa Fe High School med det formål at dræbe personerne, lød det i en erklæring fra politiet i Texas få dage efter skyderiet.

I henhold til straffeloven i Texas vil Dimitrios Pagourtzis automatisk blive idømt fængsel på livstid, hvis han bliver fundet skyldig. Men siden han er under 18 år, har han mulighed for at søge om prøveløsladelse.

Ifølge politiet gemte Dimitrios Pagourtzis et haglgevær og et håndvåben under sin frakke, inden han åbnede ild på skolen om morgenen fredag den 18. maj.

Motivet er endnu uklart, men enkelte mener, at han blev mobbet af nogle medstuderende.

En mor til en af de dræbte har desuden fortalt, at hun mener, skyderiet kan have noget at gøre med den 17-åriges interesse for hendes datter.

Kort før skyderiet afviste datteren angiveligt Pagourtzis' tilnærmelser og gjorde det klart, at hun ikke var interesseret i ham.

- Han blev mere og mere aggressiv. Hun sagde endelig fra, og det gjorde ham flov, har moren, Sadie Rodriguez, fortalt.

Ifølge Texas-guvernør Greg Abbott havde Pagourtzis planer om at begå selvmord efter skyderiet. Han skal dog have fortalt politiet, "at han ikke havde modet til at begå selvmord".

Texas-guvernøren har efter angrebet foreslået at indsætte flere bevæbnede betjente på delstatens skoler. Han foreslog også at skærpe nogle af våbenlovene i Texas, men det forslag mødte kraftig kritik.

Der foreligger endnu ingen datoer for retssagen mod Dimitrios Pagourtzis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];