Annonce
Østjylland

Nævninge tiltaler 17-årig for fatalt skoleskyderi i Texas

17-årige Dimitrios Pagourtzis er tiltalt for drabet på ni elever og en lærer på Santa Fe High School i maj.

Et nævningeting i Texas har formelt tiltalt en 17-årig dreng for et blodigt skoleskyderi på Santa Fe High School i delstaten i maj.

17-årige Dimitrios Pagourtzis er også blevet tiltalt for at have gået til angreb på en offentligt ansat, efter han havde åbnet ild mod medstuderende og en politibetjent, der arbejdede på skolen. Betjenten overlevede angrebet.

Dimitrios Pagourtzis har indrømmet at stå bag skyderiet den 18. maj, der kostede ti mennesker livet - ni elever og en lærer.

- Han (Pagourtzis, red.) gav en udtalelse, hvor han indrømmede at have skudt flere personer på Santa Fe High School med det formål at dræbe personerne, lød det i en erklæring fra politiet i Texas få dage efter skyderiet.

I henhold til straffeloven i Texas vil Dimitrios Pagourtzis automatisk blive idømt fængsel på livstid, hvis han bliver fundet skyldig. Men siden han er under 18 år, har han mulighed for at søge om prøveløsladelse.

Ifølge politiet gemte Dimitrios Pagourtzis et haglgevær og et håndvåben under sin frakke, inden han åbnede ild på skolen om morgenen fredag den 18. maj.

Motivet er endnu uklart, men enkelte mener, at han blev mobbet af nogle medstuderende.

En mor til en af de dræbte har desuden fortalt, at hun mener, skyderiet kan have noget at gøre med den 17-åriges interesse for hendes datter.

Kort før skyderiet afviste datteren angiveligt Pagourtzis' tilnærmelser og gjorde det klart, at hun ikke var interesseret i ham.

- Han blev mere og mere aggressiv. Hun sagde endelig fra, og det gjorde ham flov, har moren, Sadie Rodriguez, fortalt.

Ifølge Texas-guvernør Greg Abbott havde Pagourtzis planer om at begå selvmord efter skyderiet. Han skal dog have fortalt politiet, "at han ikke havde modet til at begå selvmord".

Texas-guvernøren har efter angrebet foreslået at indsætte flere bevæbnede betjente på delstatens skoler. Han foreslog også at skærpe nogle af våbenlovene i Texas, men det forslag mødte kraftig kritik.

Der foreligger endnu ingen datoer for retssagen mod Dimitrios Pagourtzis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce