Annonce
Aarhus

Nødherberg frygter lukning: Mangler frivillige

20 frivillige har meldt sig, men der er brug for 60 frivillige ellers frygter leder Tabita Jørgensen at hun må lukke herberget. Foto: Kim Haugaard

Mandag åbner Blå Kors sit vinterherberg en uge før tid på grund af de kolde nætter, men der mangler frivillige til vinterens mange vagter.

Annonce

AARHUS: Mandag slår Blå Kors dørene op til deres nødherberg en uge før tid.

De kolde nætter har fået Aarhus Kommune til at træde til med et økonomisk tilskud, så vinterherberget kan åbne tidligere end planlagt. Men det, der skulle have været en glædelig nyhed for de mange hjemløse i Aarhus, er nu ved at drukne i desperation for lederen af nødherberget.

- Jeg mangler desperat frivillige, der kan hjælpe med at tage aften- og nattevagter. Hvis ikke, der er flere, der melder sig, så frygter jeg, at vi er nødt til at lukke herberget, siger Tabita Jørgensen, der er leder af Blå Kors' nødherberg.

I alt har 20 frivillige meldt sig, men det kræver 60 frivillige, for at vinterherberget kan holde åbent fra 28. november til 28. februar. Vagterne ligger fra klokken 20-24 og fra klokken 24-08.

- Sidste år havde vi en del studerende, der gerne ville tage nattevagter. Så kunne de for eksempel sidde og læse til eksamen samtidig med at gøre noget for andre. Aftenvagter trækker ofte pensionister eller efterlønnere, der gerne vil hjælpe til, men ikke kan holde til de lange nattevagter, siger Tabita Jørgensen.

Blå Kors' Nødherberg:10 sengepladser

Info-møde for frivillige mandag 5. december fra 18.30-20.00 i Mindegade 12A

Vinterherberget mangler 40 frivillige for at kunne holde åbent fra 28. november - 28. februar

Donationer: Herberget tager gerne mod donationer som overskydende mad fra julefrokoster, kaffe, sukker, suppe-pulver, frugt, vinterjakker, varme sokker og sengetøj i tidsrummet 20.30-23.30

Eller tlf: 2333 3445

Mandag 28. november åbner leder Tabita Jørgensen Blå Kors' Nødherberg med 10 sengepladser. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Kaffe, frugt og varme sokker - ja tak

Der skal være mindst to personer vagtsat per vagt og gerne op til tre-fire vagter. På grund af de manglende frivillige inviterer hun nu til et nyt info-møde mandag 5. december for alle interesserede.

Udover de manglende frivillige har lederen af Blå Kors' Nødherg endnu en udfordring at kæmpe med denne vinter. Der er i år skåret i satspulje-tilskuddet, og derfor er nødherberget i højere grad afhængig af donationer fra frivillige.

- Vi håber, at restauranter eller julefrokost-arrangemneter, der har mad tilovers, vil tænke på os. Vi kan bruge alt. Også gerne brugt vintertøj, huer og sko, siger Tabita Jørgensen.

Mandag 28. november er der åbningsreception for Blå Kors' Nødherberg i Mindegade 12A, og klokken 20 mandag aften vil Blå Kors så for første gang kunne invitere ti hjemløse ind i varmen til lidt mad og en varm seng.

Jeg mangler desperat frivillige, der kan hjælpe med at tage aften- og nattevagter.

Leder af Blå Kors Nødherberg, Tabita Jørgensen.

Vinterherberget ligger i Bupls gamle lokaler i Mindegade 12A, og har åbent fra 28. november - 28. februar. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce