Annonce
Aarhus

Nødråb: Kommunen mangler 300 frivillige til EP-valget

Vil du hjælpe med som frivillig til at afvikle et af de kommende valg er der mulighed for at byde sig til. Kommunen mangler 300 frivillige til på søndag og endnu flere til folketingsvalget. Foto: Axel Schütt
Giv en dag til demokratiet opg få lækker mad og diæter, lyder tilbuddet fra Aarhus Kommune, der med få dage til EP-valget søndag efterlyser flere frivillige hjælpere.
Annonce

AARHUS: Det er lidt af en opgave, kommunens afdeling for Borgerservice er kommet på. Med to valg lige efter hinanden skal der bruges rigtigt mange frivillige hjælpere i demokratiets tjeneste. Og nu haster det.

- Vi mangler her og nu 300 frivillige hjælpere til EP-valget på søndag 26. maj, siger chefen for Aarhus Kommunes Borgerservice, Lene Hartig Danielsen.

- I forvejen har de politiske partier gjort en jættebra indsats for at finde valgstyreformænd, valgstyrere og frivillige hjælpere til at føre valglister, holde styr på valgstederne og tælle stemmesedler op. Men vi skal bruge i alt 1.200 frivillige til EP-valget og mangler altså 300 frivillige til EP-valget på søndag og 400-450 frivillige til folketingsvalget lige bagefter på grundlovsdag 5. juni, siger Lene Hartig Danielsen.

Med andre ord: Hvis du vil give en dag i demokratiets tjeneste er det tid til at byde sig til enten ved det ene eller begge valg.

Annonce

Huller flere steder

Man kan tilmelde sig på kommunens hjemmeside aarhus.dk under "demokrati", "valg" og "frivillig ved valg". Her kan man logge sig ind med NemId og vælge sig på et af de steder, der mangler frivillige.

- Vi mangler blandt andet folk til valgstederne i Tranbjerg, Skåde, Sabro, Frederiksbjerghallen og Borum. Men det kan man se derinde, siger Lene Hartig Danielsen.

Jobbet bliver belønnet med en skattepligtig diæt på 850 kr. og så god mad leveret af kokken Martin Ib, som har vundet udbuddet med at mætte de valgtilforordnede.

Der er i alt 47 valgsteder i Aarhus Kommune denne gang. Ét nyt valgsted er kommet til denne gang. Det er i Ceres Byen som aflastning for bl.a. Samsøgades skole og rådhushallen.

Hvad gør kommunen hvis ikke, der melder sig frivillige nok?

- Det gør der! Jeg stoler på, at medborgerskabet er stort. Men nødplanen er at bede ansatte møde ind på arbejde, men det håber vi ikke bliver nødvendigt, lyder svaret.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trist konklusion efter undersøgelse af omsorgssvigt: Plejen af de ældre har i årevis manglet fokus

Danmark

Tilstandsrapport for huset Europa

Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce