Annonce
Aarhus

Nøgleprotest mod nedrivning af boliger: Ni blokke skal væk

I februar 2014 blev de første boliger revet ned i Gellerupparken. Nu er det besluttet, at ni boligblokke i Gellerupparken og Bispehaven skal væk. Arkivfoto: Jens Thaysen

Byrådet vedtog onsdag at godt 900 boliger i Gellerup og Bispehaven skal rives ned.

AARHUS: Hundredvis af nøgler landede under stor raslen og klirren på gulvet i byrådssalen, lige efter at et samlet byråd - undtagen Enhedslisten - onsdag vedtog planen for et opgør med udsatte boligområder.

Konkret betyder planen, at der skal nedrives ni blokke med omkring 900 boliger i Gellerup og Bispehaven inden 2030.

Nøglerne - en for hver bolig, der skal rives ned, blev smidt ned i byrådssalen af en mindre gruppe unge i protest mod nedrivningsplanerne. Samtidig med at nøglerne blev dumpet ned, kom et banner med teksten: "Må vi bo hos dig Bundsgaard?" i vejret.

Hvor mange boliger, der skal rives ned, står nu ikke til forhandling. Nu skal kommunen så til at forhandle med boligforeningerne om, hvordan planen og nedrivningerne skal føres igennem - og hvor de beboere, der mister deres lejligheder, skal genhuses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce