Annonce
Aarhus

Nabo-protester får rådmand til at gentænke boligplaner i Vejlby

Bag planerne for området ved Tranekærvej og Vikærvej står blandt andre Kollegiekontoret, som har købt denne del af det gamle LEC, der vender mod Risskov Gymnasiet. Planen er, at her skal bygges ca. 300 ungdomsboliger. Arkivfoto: Axel Schütt

Planlægningen af det gamle IBM-hovedsæde til boligkvarter skal starte helt forfra, har teknisk rådmand Kristian Würtz (S) besluttet efter masser af protester fra nabolaget.

AARHUS: Naboerne er ikke ligefrem begejstrede for planerne om at omdanne det gamle IBM-hovedsæde på Tranekærvej i Vejlby til i omegnen af 650 boliger.

Faktisk har en forudgående høring resulteret i så mange indsigelser, at teknisk rådmand Kristian Würtz (S) nu er klar til at rydde tegnebrættet og starte helt forfra med planlægningen at det fremtidige boligområde.

Annonce

Rådmand starter forfra

Det har han tænkt sig at fortælle på et borgermøde om planerne i Vejlby Sognegård torsdag 23. marts kl. 19.

- Vi spoler processen tilbage og har bedt bygherrerne om at tegne det hele om igen fra bunden, siger rådmanden og fortsætter:

- Nu skal vi bruge borgernes input til, hvordan vi gør det her til et godt boligområde - der kan leve godt sammen med naboområderne.

Vi spoler processen tilbage og har bedt bygherrerne om at tegne det hele om igen fra bunden

Kristian Würtz (S), teknisk rådmand

Borgernes idéer

Rådmanden understreger, at tilbagespolingen ikke betyder, at planerne om boliger bliver droppet.

- Det er et område, der trænger til fornyelse, og som ligger meget attraktivt i forhold til at blive et boligområde. Naboerne er bekymrede for, at der bliver bygget for meget og for højt på området, siger han og fortsætter:

- Det er den bekymring, vi nu tager så alvorligt, at vi starter forfra - og gør det med at bede borgerne om gode ideer til, hvad det er for et boligområde, vi skal have - og hvad det skal have af kvaliteter og faciliteter.

Ungdoms- og familieboliger

Bag planerne for området ved Tranekærvej og Vikærvej står blandt andre Kollegiekontoret.

Det vil ved såvel ombygning af eksisterende bygninger som nybyggeri gerne opføre i omegnen af 350 ungdomsboliger.

Derudover er der planen om yderligere omkring 300 boliger til blandt andre familier på området - også ved om- og nybygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce