Annonce
Aarhus

Nabo-protester får rådmand til at gentænke boligplaner i Vejlby

Bag planerne for området ved Tranekærvej og Vikærvej står blandt andre Kollegiekontoret, som har købt denne del af det gamle LEC, der vender mod Risskov Gymnasiet. Planen er, at her skal bygges ca. 300 ungdomsboliger. Arkivfoto: Axel Schütt

Planlægningen af det gamle IBM-hovedsæde til boligkvarter skal starte helt forfra, har teknisk rådmand Kristian Würtz (S) besluttet efter masser af protester fra nabolaget.

AARHUS: Naboerne er ikke ligefrem begejstrede for planerne om at omdanne det gamle IBM-hovedsæde på Tranekærvej i Vejlby til i omegnen af 650 boliger.

Faktisk har en forudgående høring resulteret i så mange indsigelser, at teknisk rådmand Kristian Würtz (S) nu er klar til at rydde tegnebrættet og starte helt forfra med planlægningen at det fremtidige boligområde.

Annonce

Rådmand starter forfra

Det har han tænkt sig at fortælle på et borgermøde om planerne i Vejlby Sognegård torsdag 23. marts kl. 19.

- Vi spoler processen tilbage og har bedt bygherrerne om at tegne det hele om igen fra bunden, siger rådmanden og fortsætter:

- Nu skal vi bruge borgernes input til, hvordan vi gør det her til et godt boligområde - der kan leve godt sammen med naboområderne.

Vi spoler processen tilbage og har bedt bygherrerne om at tegne det hele om igen fra bunden

Kristian Würtz (S), teknisk rådmand

Borgernes idéer

Rådmanden understreger, at tilbagespolingen ikke betyder, at planerne om boliger bliver droppet.

- Det er et område, der trænger til fornyelse, og som ligger meget attraktivt i forhold til at blive et boligområde. Naboerne er bekymrede for, at der bliver bygget for meget og for højt på området, siger han og fortsætter:

- Det er den bekymring, vi nu tager så alvorligt, at vi starter forfra - og gør det med at bede borgerne om gode ideer til, hvad det er for et boligområde, vi skal have - og hvad det skal have af kvaliteter og faciliteter.

Ungdoms- og familieboliger

Bag planerne for området ved Tranekærvej og Vikærvej står blandt andre Kollegiekontoret.

Det vil ved såvel ombygning af eksisterende bygninger som nybyggeri gerne opføre i omegnen af 350 ungdomsboliger.

Derudover er der planen om yderligere omkring 300 boliger til blandt andre familier på området - også ved om- og nybygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce