Annonce
Østjylland

Nabo til øjebæ skuffet over ny ejer: Det er blevet en endnu værre losseplads

En beboer på Rolighedsvej er ked af, at Peja Ejendomme benytter hendes nabogrund som affaldsdepot. Foto: Claus Skovholm
Beboer er ked af, at matriklen mellem Strandpromenaden og Rolighedsvej, der huser en gammel dyrehandel, bliver brugt som affaldsplads. Ny ejer bekræfter, at grunden bliver brugt som midlertidigt affaldsdepot.
Annonce

Horsens: - Det ligner en losseplads, og det er blevet værre, end det var før. Det var ikke lige det, vi havde regnet med.

Sådan siger Kirsten Mørch, der bor på Rolighedsvej og er nabo til grunden på Strandpromenaden 13, der huser en tidligere dyrehandel. Ejendommen har facade ud mod Strandpromenaden og bagside ud mod Rolighedsvej.

Grunden blev i maj overtaget af ejendomsfirmaet Peja Ejendomme, efter det opkøbte bygningens tidligere ejer, UK Invest. Det skete med henblik på at rive bygningen ned og opføre boliger.

En udmelding, der i første omgang vakte glæde hos Kirsten Mørch og hendes naboer.

- Vi blev så glade, og vi tænkte, at nu bliver der gjort noget, efter det i mange år har stået og lignet en losseplads, siger hun.

Men glæden var kortvarig.

Der er blevet ryddet yderligere op, siden vi overtog grunden med al det skrammel, der lå rundt omkring. Det er blevet mere organiseret, men det kan være svært at se udefra.
Annonce

Rager ud på vejen

- Nu er de begyndt at køre ned og aflæsse affald på den del af grunden, der vender ud mod Rolighedsvej. Byggeaffald, mursten, et badekar, et komfur, poser med affald. Der ligger så meget nu, at det rager ud på Rolighedsvej. Så det er ikke blevet bedre, efter de nye har købt grunden, siger Kirsten Mørch.

Foruden det kedelige udtryk frygter hun, at affaldet øger et eksisterende problem i området.

- Vi har haft lidt med rotter i området, og så hjælper det ikke, at de aflaster affald, siger Kirsten Mørch, der har boet på Rolighedsvej siden 1983.

Annonce

Bruges som affaldsdepot

Peter Pørtner Voldby, administrerende direktør i Peja Ejendomme, bekræfter, at matriklen mellem Strandpromenaden og Rolighedsvej i øjeblikket lægger grund til en mængde affald.

- Det forholder sig sådan, at vi har tre containere stående dernede, hvor vi har affald. Det er primært affald fra grunden, men vi har gang i byggeri flere steder i byen, så vi bruger grunden (ved Strandpromenaden/Rolighedsvej, red.) som depot, siger han, der dog ikke kan genkende billedet af en losseplads, der er blevet værre end udgangspunktet.

- Der er blevet ryddet yderligere op, siden vi overtog grunden, med al det skrammel, der lå rundt omkring. Det er blevet mere organiseret, men det kan være svært at se udefra, siger Peter Pørtner Voldby.

Der ligger blandt andet murbrokker, isoleringsrester og hårde hvidvarer på grunden. Foto: Claus Skovholm
Annonce

Tiltrækker ikke rotter

Peter Pørtner Voldby køber ikke påstanden om, at affaldet skulle tiltrække rotter.

- Rotter kommer, når der ligger madaffald, og det, vi har liggende, er isoleringsrester. Men det er rigtigt, at der har været rigtig mange rotter på grunden dernede, fordi der har været en masse uvelkomne gæster, der har efterladt sig ting. Men nu har vi lukket den røde bygning af, så det er sværere for dem at komme ind, siger Peter Pørtner Voldby, der samtidig lover at køre forbi matriklen og tjekke, om der ligger affald på Rolighedsvej, som Kirsten Mørch fortæller.

- Hvis der ligger noget på Rolighedsvej, skal vi have gjort noget ved det, siger han.

Peter Pørtner Voldby garanterer samtidig, at der er tale om en midlertidig periode, hvor der ligger affald på matriklen.

- Om et års tid er grunden ryddet for bygninger, siger han.

Peje Ejendomme har ligeledes overtaget nabogrunden, Strandpromenaden 15, der huser en gammel, ubeboet patriciervilla. Også denne skal rives ned, så der kan opføres boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Aarhus

Østergaards farvel til politik overrasker ikke bagland: - Men en bevægende dag

Annonce