Annonce
Aarhus

Nabo til dødsulykken: Bommene er indkøbt, men ikke sat op - signalet har svigtet flere gange

Det var ved denne overskæring på Djursland, at letbanen kolliderede med en personbiler og to personer blev dræbt. Som det kan ses på billedet, er der ikke bomme ved denne overskæring. Foto: Local Eyes
Lørdag mistede en norsk far og hans søn livet i en voldsom kollisionsulykke med et letbane-tog.
Annonce

Artiklen er opdateret, efter Århus Stiftstidende har haft kontakt til direktøren for Letbanen.

GRENAA: Lørdag formiddag kolliderede et letbanetog med en norsk personbil i Trustrup på Djursland. En norsk far og hans søn mistede livet ved ulykken, mens to andre personer i personbilen blev kørt til Skejby Sygehus med skader, men er udenfor livsfare.

En større undersøgelse er dog sat i gang på ulykkesstedet, og både havarikommisionen og en bilinspektør er rekvireret. Ifølge Letbanens direktør, Michael Borre, er det BaneDanmark, der er har ansvaret for bommene, og BaneDanmark der er igang med et opgraderingsprojekt, hvor der kommer bomme på overskæringen. Hvad der hidtil ikke har været.

Og netop de manglende bomme har skabt røre i lokalsamfundet ved ulykkesstedet, fordi sikkerheden ved overskæringen har været omdiskuteret de seneste dage.

- Det er ganske forfærdeligt, det der er sket. Vi er rystede herude. Og det værste er, at bommene er indkøbt og ligger på en nabogård. De er bare ikke blevet sat op, inden toget begyndte at køre på strækningen. Derudover har vi de seneste to dage registreret, at lyssignalet ikke virkede. Så sent som i formiddags inden ulykken, kørte mine forældre over, fordi signalet ikke blinkede. Og de opdagede så, da de var ude på skinnerne, at toget var på vej. Nogle dage har der også været sat tape henover blinkene, siger Mike Klemmensen, der bor tæt på overskæringen, hvor ulykken skete.

Annonce

Fejl i lyssignal torsdag og fredag

Han fortæller, at de lokale i området har registreret fejl i lyssignalet både torsdag og fredag.

Og at udsynet ved overkørslen er lig nul fra den ene af siderne.

- Jeg kommer lige nede fra stedet, hvor ulykken er sket. Og jeg ved selvfølgelig intet faktuelt om selve ulykken, men set ud fra den måde bilen vender på, ser det ud til, at den er kommet kørende mod overskæringen i den retning, hvor udsynet er totalt spærret af træer, buske og en bygning, siger Mike Klemmensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce