Annonce
Aarhus

Nabo til Skøjtebanen: 234 nye boliger og café på vej til Aarhus

De 234 boliger bliver bygget mellem Hasle Ringvej og Gøteborg Allé lige ved siden af Skøjtebanen. Visualisering: Aart Architects/KONstruct

Et byggeprojekt i det nordlige Aarhus skal i 2020 blive til 234 nye ungdomsboliger og en café.

AARHUS: Der er flere boliger på vej til Aarhus.

Denne gang er det Aarhus N, der kan se frem til at få flere beboelseskvadratmeter til byens mange unge og studerende.

I alt 17.500 kvadratmeter boliger skal der bygges mellem Hasle Ringvej og Gøteborg Allé - lige ved siden af Skøjtehallen - og når byggeriet er færdigt i sommeren 2020 vil der stå 234 boliger klar til hovedsageligt yngre århusianere.

- Da der er rigtigt mange studerende i Aarhus, er langt de fleste lejligheder designet ud fra et koncept om, at de skal være delevenlige til to personer. Ejendommen opføres i området mellem Aarhus Universitet og hele området i Skejby, som også huser rigtig mange uddannelsesinstitutioner, fortæller Ole Vistisen, adm. direktør i Konstruct.

Annonce
Det er i det skraverede byggefelt, der skal bygges.

Café på vej

Boligerne bliver mellem 50 og 85 kvadratmeter, og alle lejlighederne får egen altan, mens hele tagarealet udgør en samlet taghave til fri afbenyttelse for bygningens beboere, fortæller Konstruct, der har udviklet projektet, som er tegnet af Aart Architects.

Boligerne bliver bygget i en lukket karré, og det er planen, at udenomsarealerne skal udgøre en livlig by i byen, ligesom man vil lave café ud mod Gøteborg Allé.

Det er NCC, der skal opføre boligerne i en totalentreprise, og når det hele er bygget, overtager Europa Capital projektet for en pris på 75 millioner euro - 560 millioner kroner.

Planen er at lave attraktive ungdomsboliger med fælles udendørsmiljøer og en café mod Gøteborgs Allé. Visualisering: Aart Architects/KONstruct
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce