Annonce
Debat

Naboen snupper job: Den lille giver den store sund konkurrence

Hans Petersen, journalist Foto: Axel Schütt

170 ansatte i forsikringsselskabet Codan i Aarhus kan glæde sig over, at de snart får en spritny arbejdsplads.

Favrskov Kommune kan glæde sig over, at den får en stor, god skatteyder og sikkert også nogle flere individuelle skatteydere samme sted.

Og Aarhus Kommune kan ærgre sig over, at den mister en arbejdsplads med 170 ansatte.

Annonce

Codan flytter fra det nordlige Aarhus til Søften i Favrskov, og årsagerne må give panderynker i erhvervsafdelingen i Aarhus Kommune og en alvorlig drøftelse af, hvordan noget lignende undgås.

Forsikringsselskabet har siden 1980'erne haft århusiansk domicil i industriområdet, der siden har fået mange flere virksomheder og ikke mindst Aarhus Universitetshospital i Skejby. Derfor bruger medarbejderne i Codan alt for lang tid til og fra job og opgaver på at holde i kø på vejene, der ikke er indrettet til den voldsomme trafik.

Det nye, lækre industriområde i Søften ligger også tættere på motorvejen med afkørsel Aarhus Nord, så medarbejderne kan komme hurtigt ind og og hjem. Codan fremhæver også prisen for at bo i området som en parameter for flyttevalget. Tilmed har Favrskov Kommune på flere områder skabt et erhvervsvenligt klima med hurtig sagsbehandling, mindre bureaukrati, nem kontakt til fagpersoner, ingen gebyrer for behandling af byggesager og intet dækningsbidrag, som er en ekstra skat på erhvervsejendomme. Det får virksomhederne til at strømme til: 748 i de seneste fem år.

Der er grund til at ønske Favrskov tillykke med det gode arbejde. Kommunen, der er sat sammen af de tidligere Hammel, Hinnerup og Hadsten kommuner, har set muligheder og lavet et dygtigt arbejde.

Aarhus bliver nødt til at handle på det, for det første ved at se på betingelserne for nuværende og eventuelt kommende virksomheder i kommunen, for det andet ved at se på afviklingen af trafikken omkring det kæmpestore sygehus.

Til gengæld er konkurrencen sund. Den får Aarhus og andre kommuner til at oppe sig og giver erhvervslivet muligheder, der kan skabe udvikling til gavn for virksomheder og  alle, der er på jobmarkedet.


Til gengæld er konkurrencen sund. Den får Aarhus og andre kommuner til at oppe sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce